Verbind je met ons

EU

#Italië – Voorzitter van de Commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement wordt minister van Financiën van Italië

DELEN:

gepubliceerd

on

Na de aankondiging dat vandaag (5 september) een nieuwe Italiaanse regering zal worden beëdigd, zei de leider van de S&D-Fractie in het Europees Parlement, Iratxe García: “We zijn erg blij om een ​​nieuwe regering te zien die Italië weer op de eerste plaats zet. tafel van degenen die bereid zijn een sterker en hervormd Europa op te bouwen.

“Onze fractie verliest een belangrijk lid met de benoeming van S&D-Europarlementariër Roberto Gualtieri (afgebeeld), maar Italië krijgt een minister van Financiën en Economie met een groot politiek gewicht, gezag en uitgebreide ervaring in de Europese Unie.

“De verantwoordelijkheid die de Partito Democratico tijdens deze politieke crisis op zich heeft genomen, laat zien hoe cruciaal progressieve krachten zijn voor de belangen van elk land, maar ook voor Europa, vooral in de meest uitdagende en beproevende tijden.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending