Verbind je met ons

China

#Huawei voorspelt 10 megatrends voor 2025

DELEN:

gepubliceerd

on

Huawei heeft zijn Global Industry Vision (GIV)-rapport gelanceerd, waarin het zijn voorspellingen voor de ontwikkeling van technologie en industrie tot 2025 voortzet.

Op basis van Huawei's eigen kwantitatieve gegevens en praktijkvoorbeelden van hoe intelligente technologie elke sector doordringt, identificeert het rapport van dit jaar tien megatrends die momenteel vormgeven aan de manier waarop we leven en werken. GIV voorspelt ook technologische trends tot 10, waaronder 2025G-dekking, AI-implementatie, adoptie van thuisrobots en gebruikspercentages van slimme assistenten.

De 10 trends en voorbeelden van de belangrijkste voorspellingen van GIV voor 2025 zijn als volgt:

1. Leven met bots: Vooruitgang in de materiaalkunde, perceptuele AI en netwerktechnologieën stimuleren de introductie van robotica in een verscheidenheid aan thuis- en persoonlijke scenario's. GIV voorspelt een wereldwijde penetratiegraad van thuisrobots van 14%.

2. Superzicht: De convergentie van 5G, VR/AR, machinaal leren en andere opkomende technologieën zal ons in staat stellen verder te kijken dan afstand, vervorming, oppervlakte en geschiedenis, waardoor nieuwe perspectieven worden geopend voor mensen, het bedrijfsleven en de cultuur. GIV voorspelt dat het percentage bedrijven dat AR/VR gebruikt zal stijgen naar 10%.

3. Nul zoeken: Naarmate gegevensgestuurde en met sensoren uitgeruste apparaten en apparaten beginnen te anticiperen op onze behoeften, zal informatie ons vinden. Toekomstige zoekopdrachten zullen zonder knoppen plaatsvinden, persoonlijke sociale netwerken zullen moeiteloos worden gecreëerd en de industrie zal profiteren van ‘zero-search onderhoud’. GIV voorspelt dat 90% van de eigenaren van slimme apparaten gebruik zal maken van intelligente persoonlijke assistenten.

4. Straten op maat: Intelligente transportsystemen zullen mensen, voertuigen en infrastructuur met elkaar verbinden, waardoor er geen congestie ontstaat, snelle respons op noodsituaties en andere functies die het leven soepeler zullen maken. GIV voorspelt dat 15% van de voertuigen zal beschikken over Cellular Vehicle-to-Everything-technologie.

advertentie

5. Werken met bots: Slimme automatisering heeft al veel industrieën getransformeerd en zal gevaarlijker, repetitievere en uiterst nauwkeurige taken op zich nemen – een zegen voor de veiligheid en productiviteit. GIV voorspelt dat er op elke 103 werknemers 10,000 robots in de industrie zullen zijn.

6. Verbeterde creativiteit: Cloud AI zal de kosten en toegangsbarrières voor wetenschappelijke experimenten, innovatie en kunst verlagen, waardoor een goudmijn aan creatief potentieel wordt geopend die voor iedereen beschikbaar is. GIV voorspelt dat 97% van de grote bedrijven AI zal hebben ingezet.

7. Wrijvingsloze communicatie: AI en big data-analyse zullen zorgen voor een naadloze communicatie tussen bedrijven en klanten en taalbarrières slechten. Nauwkeurigheid, begrip en vertrouwen zullen de basis vormen voor de communicatie van morgen. GIV voorspelt dat bedrijven 86% van de data die ze produceren volledig zullen benutten.

8. Symbiotische economie: Bedrijven over de hele wereld adopteren digitale technologie en slimme toepassingen op uniforme toegangsplatforms – dat betekent meer samenwerking, het delen van hulpbronnen, sterkere mondiale ecosystemen en een hogere productiviteit. GIV voorspelt dat elk bedrijf waar dan ook cloudtechnologie zal gebruiken en dat 85% van de bedrijfsapplicaties cloudgebaseerd zal zijn.

9. De snelle uitrol van 5G: 5G is er en komt veel sneller op de markt dan welke voorgaande draadloze generatie dan ook – het potentieel voor individuen, bedrijven en de samenleving is enorm. GIV voorspelt dat 58% van de wereldbevolking toegang zal hebben tot 5G.

10. Mondiaal digitaal bestuur: Vooruitgang op het gebied van digitale technologie moet worden gecompenseerd door gedeelde datastandaarden en principes voor datagebruik. GIV voorspelt dat het jaarlijkse volume aan mondiale data 180 ZB zal bereiken (1 ZB = 1 biljoen GB).

Volgens de CMO van Huawei ICT Infrastructure Kevin Zhang: "De menselijke verkenning zal nooit stoppen. We moeten onze blik verder richten dan wat we nu zien en naar de toekomst kijken, waarbij we van innovatie naar uitvinding gaan. We zien snelle veranderingen in het leven, op het werk , en de samenleving, aangezien elke sector AI, 5G, cloud computing en andere opkomende technologieën adopteert. Huawei zet zich in voor het bouwen van digitale platforms, gebruikerservaringen en intelligente technologie die alomtegenwoordige connectiviteit in elk scenario mogelijk maken. Het is onze missie om iedereen een thuis te bieden en organisatie een intelligente toekomst en de voordelen van geheel nieuwe groeimogelijkheden."

Met het eerste rapport dat in 2018 werd uitgebracht, is GIV @2025 ontworpen om trends in de ontwikkeling van de sector te analyseren en als strategische gids voor de inzet van ICT te dienen.

Voor meer informatie over GIV@2025 kunt u terecht op: www.huawei.com/minisite/giv/en

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending