Verbind je met ons

Brexit

Twijfels over # Erasmus + na EU-exit

DELEN:

gepubliceerd

on

De regeringen van Schotland en Wales hebben ernstige zorgen geuit over de impact van een 'no-deal' Brexit op het populaire Europese internationale uitwisselingsprogramma voor studenten Erasmus+.

In een brief aan staatssecretaris van Onderwijs Gavin Williamson pleiten de Schotse minister van voortgezet en hoger onderwijs Richard Lochhead en de Welshe minister van Onderwijs Kirsty Williams voor blijvende deelname aan het programma.

They say leaving the EU without a deal – and without the UK Government reaching an alternative Third Country agreement or other arrangement – would see universities, colleges, and schools across the UK ineligible to submit applications to participate in the final year of the current Erasmus+ programme in 2020.

Tussen 2014 en 2018 hebben meer dan 15,000 studenten en medewerkers uit Schotland de vruchten geplukt van de door de EU geleide regeling, die een gefinancierde tijdelijke studie in het buitenland mogelijk maakt als onderdeel van hun Schotse cursussen.

Lochhead zei: “Duizenden Schotse studenten profiteren jaarlijks van Erasmus+, verhoudingsgewijs meer dan uit enig ander land in het VK. De regeringen van Schotland en Wales zijn duidelijk dat we een volwaardige deelnemer aan Erasmus+ moeten blijven.

“I am also alarmed to hear the UK Department for Education could be considering an Erasmus+ replacement programme for England only – with potentially no consequential funding for Devolved Administrations (DAs) to put in place their own arrangements. That’s why we have written to the UK government calling for urgent action and assurances that Scottish students won’t miss out.

“Het is de voorkeur van de Schotse regering om in de EU te blijven, maar in het geval van een schadelijke 'no deal'-Brexit zouden studenten nu de deur naar deze fantastische culturele en educatieve uitwisseling zien dichtslaan. Het is onaanvaardbaar dat met minder dan 12 weken te gaan tot de Britse regering van plan is het Verenigd Koninkrijk uit de EU te halen zonder dat er een akkoord is, er nog steeds geen plan is voor alternatieve regelingen.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending