Verbind je met ons

Brexit

Meerderheid Britten steunt #Brexit 'op welke manier dan ook' - peiling

DELEN:

gepubliceerd

on

Een meerderheid van de Britten vindt dat premier Boris Johnson Groot-Brittannië "op welke manier dan ook" uit de Europese Unie moet halen, zelfs als dat betekent dat het parlement wordt geschorst, zo blijkt uit een opiniepeiling voor de Daily Telegraph. zei op maandag (12 augustus), schrijft William James. 

Johnson heeft beloofd Groot-Brittannië op 31 oktober uit de EU te leiden, ongeacht of hij erin slaagt een exit-deal met Brussel te sluiten, ondanks dat velen in het parlement tegen een vertrek zonder deal zijn.

Uit een opiniepeiling van ComRes bleek dat 54% van de respondenten zei dat ze het eens waren met de stelling: "Boris (Johnson) moet de brexit op alle mogelijke manieren afleveren, inclusief schorsing van het parlement indien nodig, om te voorkomen dat parlementsleden (parlementsleden) het tegenhouden."

Johnson streeft naar een deal met de EU, maar sluit niet uit dat het parlement wordt geschorst om te voorkomen dat wetgevers een no-deal exit blokkeren.

Uit de peiling bleek dat 46% het niet eens was met de stelling. Het resultaat was gebaseerd op de antwoorden van 1,645 respondenten, nadat degenen die zeiden hun voorkeur niet te weten, waren uitgesloten.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat de steun voor de Conservatieve Partij met 6 procentpunten was gestegen tot 31%, vergeleken met 27% die zei dat ze de Labour-partij van de oppositie zouden steunen. Dat resultaat was gebaseerd op 1,783 reacties.

Die bevinding komt grotendeels overeen met andere peilingen die een toename van de steun voor de conservatieven laten zien sinds Johnson het roer overnam van Theresa May, die vorige maand formeel opstapte nadat ze er niet in was geslaagd de Brexit op tijd af te ronden.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending