Meerderheid van Britten ondersteunt #Brexit 'met alle middelen' - poll

| Augustus 13, 2019
Een meerderheid van de Britten vindt dat premier Boris Johnson Groot-Brittannië uit de Europese Unie moet halen "op welke manier dan ook", zelfs als dat het parlement moet schorsen, een opiniepeiling gehouden voor de Daily Telegraph zei op maandag (12 augustus), schrijft William James.

Johnson heeft beloofd om Groot-Brittannië op 31 oktober uit de EU te leiden, ongeacht of hij erin slaagt een exit-deal met Brussel te sluiten, ondanks dat velen in het parlement tegen zijn om zonder deal te vertrekken.

Uit een opiniepeiling van ComRes bleek dat 54% van de respondenten het eens was met de stelling: "Boris (Johnson) moet Brexit op alle mogelijke manieren leveren, inclusief het parlement indien nodig opschorten om te voorkomen dat parlementsleden (parlementsleden) het stoppen."

Johnson streeft naar een deal met de EU, maar heeft niet uitgesloten dat het parlement wordt opgeschort om te voorkomen dat de wetgevers proberen een no-deal exit te blokkeren.

Uit de peiling bleek dat 46% het niet eens was met de stelling. Het resultaat was gebaseerd op de antwoorden van 1,645-respondenten, nadat degenen die zeiden dat ze niet wisten dat hun voorkeur was uitgesloten.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat de steun voor de conservatieve partij met 6 procentpunten was gestegen tot 31%, vergeleken met 27% die zei dat ze de Labour Party van de oppositie zouden steunen. Dat resultaat was gebaseerd op 1,783-reacties.

Die bevinding komt grotendeels overeen met andere peilingen die een toename van de steun voor de conservatieven laten zien sinds Johnson het overnam van Theresa May, die vorige maand formeel stopte omdat hij Brexit niet op tijd had afgeleverd.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Conservatieve Partij, EU, Aanbevolen artikel, UK

Reacties zijn gesloten.