Verbind je met ons

EU

#EHDS - European Heritage Days 2019: Europeanen en toeristen kunnen deelnemen aan meer dan 70,000 culturele evenementen over het hele continent

DELEN:

gepubliceerd

on

De 2019 Europese Open Monumentendagen (#EHD's), een gezamenlijk initiatief van de Europese Commissie en de Raad van Europa sinds 1999, en ondersteund door de Programma Creatief Europa vinden plaats in heel Europa van augustus tot oktober.

Het thema van dit jaar is Kunst en Amusement. Met ruim 70,000 evenementen zijn de Europese Erfgoeddagen de grootste participatieve culturele happening op het continent. Ze zullen de waarde van ons gemeenschappelijk erfgoed onder de aandacht brengen en de noodzaak benadrukken om het voor de huidige en toekomstige generaties te behouden. Tot de activiteiten behoren bijvoorbeeld festivals, tentoonstellingen, handwerkworkshops, conferenties en rondleidingen. Van straatshows tot concertzalen, traditionele theaters en musea tot bioscoop en sociale media: het Europese entertainmenterfgoed zal zich afspelen op lokale, nationale en Europese podia, voor bezoekers en gasten uit Europa en daarbuiten. Het zal ook de rol onderzoeken van nieuwe digitale technologieën in erfgoed en het behoud ervan voor de toekomst.

Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport Tibor Navracsics zei: “De Europese Erfgoeddagen zijn een geweldige kans voor Europese burgers om verbinding te maken met hun cultureel erfgoed. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het Europees Actiekader dat ik afgelopen december heb gepresenteerd om ervoor te zorgen dat het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 op de lange termijn impact heeft. Omdat erfgoed zo fundamenteel is voor onze samenlevingen en voor de verbinding tussen ons verleden en onze toekomst, moet het een plaats krijgen in het hart van het dagelijkse leven van onze burgers. De Europese Open Monumentendagen spelen een belangrijke rol om dit daar te brengen.”

Europese Erfgoeddagen brengen burgers samen en benadrukken de Europese dimensie van cultureel erfgoed in de 50 ondertekenende staten van de Europese culturele conventie. Meer informatie is te vinden hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending