Commissaris King in Nieuw-Zeeland om de strijd tegen #Terrorisme te bespreken - online en offline

| Juni 26, 2019

Commissaris van de Veiligheidsraad Julian King (foto) zal woensdag op woensdag (26 juni) en donderdag op Nieuw-Zeeland zijn. Vandaag (26 juni) zal de commissaris in Wellington zijn, waar hij Jacinda Ardern, premier van Nieuw-Zeeland, zal ontmoeten. Hij zal ook vergaderingen houden met minister van justitie Andrew Little, minister van politie Stuart Nash en radio- en televisie-uitzending, minister van communicatie en digitale media, Kris Faafoi, en Simon Bridges, parlementslid en oppositieleider.

Op donderdag (27 juni) reist de commissaris af naar Christchurch, waar hij Lianne Dalziel, burgemeester van Christchurch, zal ontmoeten. De commissaris zal ook met de eerste respondenten van de politie in Nieuw-Zeeland spreken en zal de Al Noor-moskee bezoeken om hulde te brengen aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in maart.

Uiteindelijk zal hij de 2019 Europa-lezing getiteld 'The Christchurch Call - Bringing the conversation home' aan de University of Canterbury. Tijdens zijn bezoek zal commissaris King zijn tegenhangers informeren over de lopende EU-inspanningen om de verspreiding van terroristische inhoud online te voorkomen en tegen-verhalen te ondersteunen, werk dat wordt nagestreefd samen met EU-lidstaten en internetbedrijven, waaronder binnen het EU-internetforum.

De commissaris zal ook de tegenhangers over het wetgevingsvoorstel van de Commissie debriefen om terroristische inhoud online snel te detecteren en te verwijderen. Het bezoek volgt de Christchurch Call voor een actietop in Parijs waar voorzitter Juncker in mei aanwezig was.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europese Commissie

Reacties zijn gesloten.