Verbind je met ons

Christendom

#PopeFrancis pleit voor #Europeanityity, zegt dat ideologieën het bestaan ​​ervan bedreigen

DELEN:

gepubliceerd

on

Aan boord van het pauselijke vliegtuig deed paus Franciscus zondag een hartstochtelijk pleidooi voor Europa om bij elkaar te blijven en de idealen van zijn oprichters nieuw leven in te blazen. schrijft Philip Pullella.

Zijn opmerkingen aan journalisten in het vliegtuig toen hij terugkeerde van een driedaagse reis naar Roemenië, een van de meer recente leden van de Europese Unie, waren zijn eerste sinds de Europese verkiezingen van vorige maand.

Franciscus, die werd ondervraagd over de verkiezingen, de Italiaanse extreemrechtse leider Matteo Salvini en andere Europese onderwerpen, spoorde gelovigen aan om te bidden voor Europese eenheid en niet-gelovigen om erop te hopen "uit de grond van hun hart".

 

Extreemrechts en nationalisten in Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Polen kwamen als beste uit de bus in hun nationale stemmen, waardoor de politiek in eigen land opschudde, maar er niet in slaagde het evenwicht van de pro-Europese macht in de EU-vergadering drastisch te veranderen.

“Als Europa niet goed kijkt naar toekomstige uitdagingen, droogt Europa op. Europa is niet langer 'Moeder Europa' en wordt 'Grootmoeder Europa'. Het is verouderd. Het is het doel van samenwerken kwijtgeraakt', zei hij.

"Iemand zou zachtjes kunnen vragen 'Is dit misschien het einde van een 70-jarig avontuur?'," zei hij.

advertentie

 

Francis vermeed directe kritiek op Salvini, leider van de rechtse Liga-partij die hem vaak spaarde over migratiekwesties, en zei dat de reden dat ze elkaar nog niet hadden ontmoet, was dat Salvini niet om een ​​audiëntie had gevraagd.

Francis benadrukte ook dat zijn opmerkingen algemeen over Europa moesten worden opgevat en niet specifiek voor Italië waren, en zei dat het voor hem bijna onmogelijk was om de Italiaanse politiek te begrijpen.

“We moeten politici helpen om eerlijk te zijn. Ze mogen geen (politieke) campagnes voeren onder oneerlijke spandoeken, met laster, laster, schandalen”, zei hij, zonder landen te noemen of voorbeelden te geven.

“Vaak zaaien ze haat en angst. Een politicus mag nooit haat en angst zaaien, alleen maar hopen - rechtvaardig en veeleisend - maar altijd hopen', zei hij.

 

Hij zei dat Europa opnieuw "de mystiek van zijn grondleggers moest overnemen" en verdeeldheid en grenzen moest overwinnen.

“Laten we Europa alsjeblieft niet laten overwinnen door pessimisme of ideologieën, want Europa wordt op dit moment niet aangevallen door kanonnen of bommen, maar door ideologieën - ideologieën die niet Europees zijn, die van buitenaf komen of die voortkomen uit kleine groepen in Europa", zei hij.

Franciscus drong er bij Europeanen op aan zich te herinneren hoe het continent verdeeld en strijdlustig was in de jaren voorafgaand aan beide wereldoorlogen in de 20e eeuw.

'Laten we hier alsjeblieft niet op terugkomen. Laten we leren van de geschiedenis. Laten we niet in hetzelfde gat vallen."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending