#Brexit - Wie hoopt de volgende premier van Groot-Brittannië te zijn?

| 16-2019-XNUMX

Premier Theresa May heeft gezegd dat ze zal aftreden voor de volgende fase van de Brexit-onderhandelingen en, hoewel ze geen datum op haar vertrek heeft gesteld, zijn seniorleden van haar conservatieve partij verdringend om haar te vervangen, schrijf Kylie MacLellan en William James.

Hieronder staan ​​conservatieven die hebben gezegd dat ze van plan zijn om zichzelf naar voren te schuiven of waarvan algemeen wordt verwacht dat ze zullen werken:

ESTHER MCVEY, 51

De pro-Brexit voormalige tv-presentator, die ontslag nam als minister van Werk en Pensioenen in november uit protest tegen de exit-deal van mei met de Europese Unie, heeft gezegd dat ze van plan is om deel te nemen aan de leiderschapswedstrijd.

McVey vertelde Talkradio: "Ik heb altijd heel duidelijk gezegd dat als ik genoeg steun van mijn collega's kreeg, ja dat zou doen (lopen). Nu zijn mensen naar voren gekomen en ik heb die steun, dus ik zal doorgaan. "

ANDREA LEADSOM, 56

Als pro-Brexit-campagnevoerder heeft Leadsom de laatste twee van de 2016-wedstrijd gehaald om David Cameron te vervangen. Ze trok zich terug na een terugslag naar een interview waarin ze zei dat haar moeder haar meer een aandeel gaf in de toekomst van het land dan haar rivaal Theresa May.

Leadsom voert parlementaire zaken uit voor de regering en zei tegen de zender ITV dat ze 'serieus overweegt' om May te vervangen.

RORY STEWART, 46

Als voormalig diplomaat die ooit 6,000-kilometers door Iran, Afghanistan, Pakistan, India en Nepal wandelde, werd Stewart deze maand gepromoveerd tot minister van Internationale Ontwikkeling nadat hij verschillende junior-ministersfuncties bekleedde.

Stewart, opgeleid aan het exclusieve Eton College, werd voor het eerst gekozen in het parlement in 2010 en werd in het 2016-referendum gesteund om in de EU te blijven. Hij is tegen een 'no deal'-exit en is een pleitbezorger van May's deal met Brussel.

"Ik wil dit land samenbrengen ... ik accepteer de Brexit, ik ben een Brexiteer, maar ik wil ook contact opnemen met" blijf "-stemmers", vertelde hij de BBC.

De volgende conservatieven worden verwacht:

BORIS JOHNSON, 54

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken is May's meest uitgesproken criticus van de Brexit. Hij nam ontslag uit het kabinet in juli uit protest tegen haar afhandeling van de exitonderhandelingen.

Johnson, door veel eurosceptici beschouwd als het gezicht van de 2016 Brexit-campagne, zette zijn pitch uiteen voor het lidmaatschap van een toespraak tijdens de jaarlijkse conferentie van het feest in oktober - sommige leden stonden uren in de rij om een ​​stoel te bemachtigen. Hij riep de partij op om terug te keren naar zijn traditionele waarden van lage belastingen en sterke politietaken.

Hij heeft nog geen plannen aangekondigd om te vluchten, maar is de favoriet van de bookmakers om May te slagen.

MICHAEL GOVE, 51

Gove, een van de meest prominente Brexit-actievoerders tijdens het 2016-referendum, heeft zijn kabinetsloopbaan moeten herbouwen nadat hij vroeg in mei viel in de wedstrijd om Cameron te vervangen, die de dag na het verlies van het referendum ontslag nam.

Gezien als een van de meest effectieve leden van het kabinet bij het naar voren brengen van nieuw beleid, is de minister van hoog-energiekwesties een verrassende bondgenoot van mei geworden en heeft ze haar Brexit-strategie ondersteund.

Gove werkte samen met Johnson tijdens de 2016 Brexit-campagne om zijn steun voor Johnson's volgende leiderschapsbod op het laatste moment te trekken en zichzelf te runnen.

Hij heeft nog niet gezegd of hij van plan is om te rennen.

JEREMY JACHT, 52

Hunt verving Johnson in juli als minister van Buitenlandse Zaken en drong er bij het Conservatieve lidmaatschap op aan om hun verschillen ten opzichte van de Brexit opzij te zetten en zich te verenigen tegen een gemeenschappelijke vijand - de EU.

Hunt heeft gestemd om in het referendum in de EU te blijven. Hij diende zes jaar als minister van Volksgezondheid in Groot-Brittannië, een functie die hem impopulair heeft gemaakt met veel kiezers die werken in of afhankelijk zijn van de door de staat gerunde, financieel uitgerekte National Health Service.

Gevraagd tijdens een lunch met journalisten in het parlement of hij van plan was om leider te worden, zei hij: "Wacht even."

DOMINIC RAAB, 45

Raab stopte vorig jaar als minister van Buitenlandse Zaken van Brexit uit protest tegen haar concept-exitovereenkomst, omdat het zei dat het niet overeenkwam met de beloften die de Conservatieve Partij deed bij de verkiezing van 2017. Raab diende slechts vijf maanden als hoofd van de Brexit-afdeling.

Hij had junior-ministersrollen bekleed sinds hij werd gekozen in 2010. Raab, een zwarte band in karate, voerde campagne voor de Brexit.

Hij heeft zijn kandidatuur niet uitgesproken, maar gevraagd of hij premier wilde zijn, hij zei: "Zeg nooit nooit."

SAJID JAVID, 49

Javid, voormalig bankier en een voorvechter van vrije markten, heeft een aantal kabinetsrollen gediend en scoort consistent goed in stembureaus van partijleden. Een tweede generatie immigrant van Pakistaanse afkomst, hij heeft een portret van de voormalige conservatieve premier Margaret Thatcher op zijn kantoormuur.

Javid stemde 'Remain' in het 2016-referendum maar werd eerder beschouwd als Eurosceptisch. Hij heeft niet gezegd of hij van plan is om te rennen, maar wordt verondersteld zijn stal uit te zetten met toespraken en interviews met de media.

DAVID DAVIS, 70

Davis, een vooraanstaande euroscepticus, werd benoemd tot Brexit-minister om in juli 2016 te onderhandelen met de EU, maar nam twee jaar later ontslag als protest tegen de plannen van mei voor een langetermijnrelatie met het blok.

Hij rende eerder voor het leiderschap van de partij in 2005 maar verloor van Cameron.

Hij vertelde een tijdschrift dat hij waarschijnlijk de leider van de Conservative Party zou zijn als hij voor de rol zou staan ​​als het solliciteren naar een baan als chief executive. "Maar ... dat is niet de manier waarop het besluit wordt genomen," zei hij.

PENNY MORDAUNT, 46

Mordaunt is een van de laatst overgebleven pro-Brexit-leden in het kabinet van mei. Ze werd deze maand de eerste vrouwelijke defensiesecretaris van Groot-Brittannië.

Als reservister van de Koninklijke Marine was Mordaunt voorheen minister van internationale ontwikkeling. Velen hadden verwacht dat ze zou toetreden tot de golf van aftredingen die volgde op de publicatie van May's ontwerp-intrekkingsdeal.

AMBER RUDD, 55

Rudd nam ontslag als minister van Binnenlandse Zaken vorig jaar nadat hij verontwaardigd was over de behandeling door haar afdeling van enkele langdurig Caribische inwoners die ten onrechte als illegalen waren bestempeld.

Ze steunde 'Remain' in 2016 en verzette zich tegen een 'no deal'-uitgang, wat betekent dat ze steun kon krijgen van pro-EU conservatieve wetgevers. Maar ze worstelde om haar plaats te behouden bij de 2017 verkiezing en heeft een van de kleinste meerderheden in het parlement.

MATT HANCOCK, 40

Gezondheidsminister Hancock, een voormalig econoom bij de Bank of England, ondersteunde 'Remain' in 2016. Eerst gekozen in het parlement in 2010, heeft hij verschillende ministeriële rollen vervuld.

JUSTINE GREENING, 50

De voormalige minister van onderwijs vertelde ITV dat ze zou overwegen om te rennen. Greening ondersteunt een tweede Brexit-referendum. Velen dachten dat ze zich misschien bij een aantal van haar collega's zou aansluiten om de partij te verlaten om eerder dit jaar een pro-EU-fractie in het parlement te vormen.

LIZ TRUSS, 43

Chiefsecretaris van de Schatkist, heeft Truss verschillende functies bekleed bij de overheid, waaronder minister van Milieu en minister van Justitie. Ze steunde 'Remain' in 2016, maar heeft gezegd dat ze sindsdien van gedachten is veranderd over de Brexit.

GRAHAM BRADY, 51

Brady is voorzitter van het 1922-comité van conservatieve wetgevers. "Het zou heel veel mensen kosten om me te overtuigen. Ik weet niet zeker of veel mensen aan de leiband zijn om het op te nemen in een buitengewoon moeilijke situatie, "vertelde hij aan BBC Radio.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Brexit, Conservatieve Partij, EU, UK

Reacties zijn gesloten.