Echte politieke verandering in zicht in #Algeria na aftreden van president Bouteflika? Scepsis na herbenoeming van Nouredine Bedoui

| April 4, 2019

Na de noodlijdende president van Algerije, Abdelaziz Bouteflika (foto), stemde maandag 1 april in om tegen het einde van de maand af te treden nadat hij het land gedurende 20 jaren had bestuurd, toegegeven aan wekenlange massale betogingen die zijn afzetting eisten, wat is de toekomst van de politieke toekomst van dit land? Zou Bouteflika's verklaring de protesten ondermijnen die niet alleen de berusting van de presidenten hebben opgeroepen, maar vooral ook het einde van de cronysm en de corruptie die zijn clan-systeem overzag, schrijft Buitenlandse Zaken Analist Yossi Lempkowicz.

Er is geen datum vastgesteld voor nieuwe verkiezingen en er is geen teken van een vertrek van Bouteflika's bondgenoten. Politieke waarnemers uiten eerder scepticisme dan echte hoop op het vooronderstellen van fundamentele en radicale politieke veranderingen. De Algerijnse bevolking blijft een zuivere en eenvoudige uitzetting van het huidige Algerijnse regime eisen.

Deze scepsis over een creatie is versterkt door de recente herbenoeming van de 59-jarige Noureddine Bedoui als premier van de regering van Algerije die op zijn plaats blijft. Een voormalig minister van Binnenlandse Zaken, de man, die door de zieke president is genoemd, wordt op grote schaal omschreven als onbuigzaam en als een puur product van het '' systeem. ''

Bedoeï komt op een nieuwe regering waarvan de lijst in allerijl is opgesteld in de hoop een uitweg uit de politieke crisis te kunnen vinden. Een lijst die echter niet naar de smaak van de straat en politieke experts was. '' April dwaas !, '' was de belangrijkste reactie op de benoeming van onbekende nieuwkomers in de overheid die eerder in staat zijn om de huidige crisis nog meer te accentueren in plaats van de juiste oplossingen te vinden.

Een voormalig minister in de vorige regering onder leiding van Ahmed Ouyahya, die duidelijk teleurgesteld was dat hij niet was opgenomen in het huidige kabinet, heeft onthullingen gedaan over de '' harde '' backstage van deze kabinetswijziging ...

"Zwaar bezorgd over zijn imago, zowel officieel als persoonlijk, lijdt de nieuwe premier ernstiger aan wat gemakkelijk een verergerd libido zou kunnen worden genoemd dat de ruggengraat vormt van al zijn politieke beslissingen", zei de voormalige minister.

Is Bedoui, die getrouwd is en kinderen heeft, een wispelturige premier die de toekomst van het hele Algerijnse volk in gevaar brengt, zoals de voormalige minister beweert?

Deskundigen van Algerije merkten ook op dat Ramtame Laamamra, de voormalige vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken, die diplomatiek adviseur was van president Bouteflika, en in een betere positie was om het land in deze crisisperiode te leiden, summier was ontslagen uit het kabinet.

Volgens de verdrongen voormalige minister, die door de huidige situatie ontgoocheld zou zijn, stelde Nouredine Bedoui '' de lijst op van de huidige regering in het bed met Afaf Belhouchet, een correspondent in Parijs van de Algerijnse televisiezenders Canal Algerije en ENTV, die heeft aanzienlijke invloed op de premier en stelde hem zelfs de namen voor van de meeste van zijn kabinetsleden. ''

De goed verbonden journalist heeft aanzienlijke invloed op de nieuwe Algerijnse premier, die niet heeft geaarzeld om te reageren op het verzoek van de vrouw om het zoontje van de Algerijnse ambassadeur bij de Verenigde Naties in Genève, die ook manager is van een klein communicatiebedrijf, aan het kabinet toe te voegen .

Een minister in de voormalige regeringen Sellal, Tebboune en Ouyahya van 2013 tot 2019, Nouredine Bedoui, die de '' Gatsby van Bab el Oued '' wordt genoemd, heeft in Algiers een reputatie opgebouwd als een verstokte rokkenjager in het Algerijnse journalistieke milieu, met een speciale '' zwakte '' voor getrouwde vrouwen.

In zijn onthullingen noemde de voormalige minister ook de dramatische zaak van een jonge journalist Ahlem Bouzair, die voor televisiekanaal "El Bilad" werkte. "De jonge vrouw dreigde zelfmoord te plegen nadat ze de herhaalde misleiding van haar geliefde had ontdekt, en vernam dat hij niet van plan was om met haar te trouwen nadat ze meer dan drie jaar in concubinaat geleefd had," zei hij.

Dus deze aankondiging van zijn ontslag is eenvoudigweg onderdeel van de reddingsoperatie voor een stervensysteem. '

De vorming van de nieuwe regering lijkt geen positief teken te zijn op het pad van echte democratische overgangen in Algerije. Is het gewoon onderdeel van een '' reddingsoperatie '' voor een stervensysteem?

De Europese Unie, Algeria's grootste handelspartner en heeft een langlopend partnerschap met de Noord-Afrikaanse natie in het kader van de Europees nabuurschapsbeleid (ENP) en een associatieovereenkomst sinds 2005, is niet erg luidruchtig geweest over de ontwikkelingen in het gasrijke land en de belangrijkste westerse bondgenoot in de strijd tegen islamistisch terrorisme.

Het moet voorzichtig zijn in zijn omgang met de nieuwe regering en ernaar streven het land een echte democratie te laten worden.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU

Reacties zijn gesloten.