Verbind je met ons

Klimaatverandering

45% # CO2-reductie tot 2030 - Jo Leinen: 'EU moet tempo maken in klimaatactie'

DELEN:

gepubliceerd

on

De opwarming van de aarde versnelt. Daarom moet de wereldgemeenschap de klimaatactie versnellen, aldus lid van de Milieucommissie van het Europees Parlement, Jo Leinen (S&D) (foto). “In de internationale klimaatactie moet de Europese Unie het tempo bepalen en haar klimaatdoelstelling voor 2030 verhogen in de aanloop naar de volgende VN-klimaattop (COP24) in Katowice”, eiste Leinen. Rekening houdend met de recente compromissen over het versterken van hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie in Europa is het logische gevolg nu dat de CO2-reductiedoelstelling wordt verhoogd van momenteel 40% naar 45% in 2030, voegde Leinen eraan toe.

Tot 2020 zullen alle staten hun klimaatdoelstellingen die zij in 2015 in het kader van de Overeenkomst van Parijs hebben ingediend, herzien en opschalen. Een hogere EU-doelstelling zou andere leden van de VN-klimaatconventie ertoe aanzetten verdere actie te ondernemen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending