Verbind je met ons

Christendom

#ISIS EP wil dringend maatregelen tegen ISIS om religieuze minderheden te beschermen

DELEN:

gepubliceerd

on

isis-irak-syriëEP-leden dringen er bij de internationale gemeenschap op aan om dringend actie te ondernemen om de systematische massamoord op religieuze minderheden door de zogenaamde Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS) of Daesh tegen te gaan, in een resolutie die donderdag werd aangenomen. De tekst vormt de afsluiting van een debat van 20 januari met Federica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, waarin veel EP-leden opriepen tot maatregelen om alle religieuze groepen en minderheidsgroepen te beschermen tegen ISIS-aanvallen.

De leden van het Europees Parlement herhalen hun krachtige veroordeling van ISIS/Daesh en haar flagrante schendingen van de mensenrechten, waarbij zij zich doelbewust richten op christenen, jezidi's, Turkmenen, sjiieten, Shabak, Sabeeërs, Kaka'e en soennieten die het niet eens zijn met hun interpretatie van de islam. Deze schendingen komen neer op ‘oorlogsmisdaden’, ‘misdaden tegen de menselijkheid’ en ‘genocide’ volgens het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof (ICC), voegen ze eraan toe.

De resolutie, aangenomen bij handopsteking, roept de EU op om een ​​permanente speciale vertegenwoordiger voor de vrijheid van godsdienst en overtuiging aan te stellen en roept alle landen in de internationale gemeenschap op om oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide op hun grondgebied te voorkomen. Alle EU-lidstaten moeten hun juridische en jurisdictiesystemen bijwerken om te voorkomen dat hun onderdanen en burgers uitreizen om zich bij ISIS/Daesh en andere terroristische organisaties aan te sluiten en er ook voor te zorgen dat, als ze dat doen, ze zo snel mogelijk strafrechtelijk worden vervolgd, voegt hij eraan toe. de tekst.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending