Verbind je met ons

Voorpagina

#Syria Kinderlevens staan ​​op het spel, tenzij de EU en haar lidstaten 'een versnelling hoger schakelen' bij de financiering van de crisis in Syrië

DELEN:

gepubliceerd

on

Syrisch-vluchtelingen-kinderen-foto-VN-Photo-Mark-Garten-crop-604x272Wereld- en EU-leiders die vandaag in Londen bijeenkomen, moeten een realistische en robuuste financieringstoezegging doen voor gezinnen die het conflict in Syrië zijn ontvlucht, en serieuze toezeggingen doen om humanitaire toegang te garanderen voor de miljoenen mensen die nog steeds in nood zijn in Syrië, zei kinderliefdadigheidsinstelling World Vision vandaag.

“Er zijn veel aanvallen op burgers, scholen en ziekenhuizen in Syrië en toegangsbeperkingen blijven een oorlogstactiek, ondanks de resoluties van de VN-Veiligheidsraad, terwijl een tekort aan financiering betekent dat vluchtelingen steeds meer ontberingen ondervinden in de landen rond Syrië. De toegang tot legaal verblijf en werkgelegenheid is beperkt en de armoedecijfers stijgen naar ongekende niveaus”, zegt Fran Charles, directeur Syrië Crisis Response Advocacy van World Vision.

Families in Syrië en in de buurlanden nemen moeilijke beslissingen alleen maar om hun families te helpen overleven, waaronder het terughalen van kinderen van school, het sturen van hen naar het werk en het aangaan van huwelijken op jonge leeftijd.

Alleen al in Syrië gaan ruim twee miljoen kinderen niet naar school, terwijl in de buurlanden ook grote aantallen kinderen niet naar school gaan. Er is een jaarlijkse inzet van minstens 1.4 miljard dollar voor onderwijs nodig, anders worden we geconfronteerd met de zeer reële mogelijkheid van een verloren generatie Syrische kinderen.

Conny Lenneberg, regionale leider van World Vision voor het Midden-Oosten en Oost-Europa, zei: “Vrede in Syrië is de enige echte oplossing – maar terwijl de gesprekken gaande zijn, moeten de politieke leiders zich bewust worden van de realiteit van miljoenen Syriërs die geen hulp meer kunnen ontvangen en van vluchtelingen die wegkwijnen in de buurlanden en geconfronteerd worden met een uiterst wanhopige situatie die alleen maar erger wordt. Alle partijen bij het conflict begaan ernstige schendingen tegen kinderen, met volledige minachting voor het internationaal humanitair recht.”

“Veel gezinnen worden geconfronteerd met zulke erbarmelijke omstandigheden, waarbij ze een bestaan ​​moeten leiden in een zwakke tent of een tinnen schuilplaats, dat ze de gedurfde maar levensbedreigende beslissing nemen om naar Europa te trekken op zoek naar stabiliteit – en, eerlijk gezegd, enige waardigheid. Helaas komt het zelden zo uit.”

Ze voegde eraan toe: “Sommige kinderen bevinden zich in deze situatie sinds het begin van de oorlog – dat is al een half decennium. Vele anderen zijn in deze oorlog geboren. In het belang van de volgende generatie in Syrië mogen we de hoop van deze families niet laten verflauwen. We dringen er bij donoren op aan om flexibele financieringstoezeggingen te doen en zich te concentreren op programma’s die tegemoetkomen aan de behoeften op de lange termijn, de enige echte manier om het aanhoudende karakter van de crisis aan te pakken.”

advertentie

World Vision werkt met ontheemden in Syrië en Irak, met getroffen bevolkingsgroepen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Turkije, en langs de route in Oost-Europa, waar gezinnen met jonge kinderen aankomen in winterse omstandigheden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending