Verbind je met ons

EU

Snaps, filters en emojis: het Europees Parlement over Snapchat

DELEN:

gepubliceerd

on

20151106PHT01506_width_600Snapchat, gelanceerd in 2011, is momenteel het snelst groeiende sociale medianetwerk ter wereld, de meer dan 200 miljoen gebruikers sturen elke seconde bijna 9,000 foto's naar elkaar. Ongeveer een derde van de Snapchat-gebruikers komt uit Europa, en in Ierland, Zweden en België gebruikt ongeveer 50% van de tieners de app. Om hen op een speelse manier een kijkje te laten nemen in de werking van de EU, heeft het Europees Parlement afgelopen mei een eigen account aangemaakt en heeft het inmiddels meer dan 1,000 volgers op het videoberichtenplatform.

Foto's en video's gegarneerd met korte teksten en smileys zijn de kerningrediënten van Snapchat. De meeste gebruikers zijn jonger dan 30 jaar, waardoor de app voor het delen van foto's een van de jongste socialemedianetwerken is. Voor het Parlement is het een kans om toekomstige kiezers te bereiken en hen dagelijks inzicht te geven in wat er gaande is in Brussel en Straatsburg. Hoe ziet de gang van de Staten er bijvoorbeeld uit op een drukke commissiedag? En wat hoor je als de plenaire vergadering begint in de hemicycle?

The stories Parliament posts on Snapchat comprise primarily of images with text as well as ten-second videos. Each Friday a wrap-up of the week is published, where the issues on Parliament’s agenda are presented in a creative manner.

Meer dan 1,000 volgers

Snapchat also enables Europeans to communicate directly with the Parliament. On a daily basis we receive photos, videos and queries from across Europe and most users can expect to receive an answer. In September Parliament’s Snapchat account welcomed its 1,000th follower.

Illustratie voor Snapchat
Scan the code here to follow the European Parliament’s account!

If you are a Snapchat user and visit Parliament’s buildings in Brussels or Strasbourg, you can also add our geo-filter to your picture. Geo-filters are special overlays for Snapchat photos that can only be accessed in certain locations. Curious? Add us using the username “europarl” or scan the ghost image with your app!

Click here to find out more about Parliament’s social media presence.

advertentie
Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending