ACS-EU Paritaire Parlementaire Vergadering 29th: Specifieke problemen van de Pacific onder schijnwerper

28th ACS-EU Paritaire Parlementaire Vergadering in Straatsburg foto van de familieDe specifieke problemen van de regio Stille Oceaan, zoals klimaatverandering, visserij, maritieme veiligheid en regionale integratie, alsmede het genereren van fiscale ontvangsten in de ACS-landen, werden besproken door de Paritaire Parlementaire Vergadering op haar 29th sessie, die gesloten op woensdag (17 juni) in Suva (Fiji).

Voorzichtige groen licht voor EU-blending mechanisme om de handel en investeringen te financieren

De Algemene Vergadering opgeroepen voor de financiering van investeringen en handel, met inbegrip van infrastructuur, in de ACS-landen door middel van de EU mengen-mechanisme. Het zei, in een rapport van de economische ontwikkeling, financiën en handel commissie, dat de beschikbare middelen voor de ontwikkeling zou stimuleren door het maken van projecten met een hoog risicoprofiel of lage winstmarge, zoals de Kenya Lake Turkana Wind Power Project, levensvatbare als gevolg van lagere rentetarieven. Echter, leden van het EP en de ACS-parlementsleden benadrukken dat om effectief te zijn, het mengen mechanisme moeten transparante procedures om ervoor te zorgen dat de extra principe wordt toegepast en dat de overheid van het ontvangende land is volledig betrokken bij elke stap van het besluitvormingsproces.

Bescherm de culturele diversiteit en te voorkomen dat cultureel relativisme in mensenrechten

De Vergadering verklaarde zijn bezorgdheid, in een door de politieke zaken commissie opgesteld verslag, dat vele culturen verdwijnen vanwege hun mondelinge traditie, in combinatie met de globalisering. Het vraagt ​​om culturele tradities worden gerespecteerd en bevorderd, niet in het minst omdat ze een identiteit te smeden en gemeenschappen te beschermen tegen radicalisering. Echter, de Vergadering benadrukt dat culturele verschillen niet mag worden misbruikt om te rechtvaardigen het schenden van gedeelde beginselen van de mensenrechten, zoals non-discriminatie.

Kwaliteit van het onderwijs: Toegang tot alle

In een rapport van de sociale zaken en milieu commissie, de Vergadering wijst op het belang van onderwijs voor de verbetering van het leven van individuen en de ontwikkeling van de ACS-landen. Het roept op tot een hogere kwaliteit en toegankelijker onderwijs, met bijzondere aandacht voor het verwijderen van de genderkloof. Het rapport wijst ook op de noodzaak om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te versterken door ervoor te zorgen dat de studenten worden onderwezen in de vaardigheden en competenties die nodig zijn en door het vergroten van de toegang tot beroeps- en technische opleidingen.

Vanuatu en klimaatverandering

ACS-landen en EU-lidstaten een resolutie uiting geven aan hun solidariteit met de bevolking van Vanuatu en andere landen in de regio getroffen door de cycloon Pam maart. Zij roepen de internationale gemeenschap op aan haar steun en het coördineren van de inzet van middelen voor de wederopbouw van de beschadigde infrastructuur zoals sanitaire voorzieningen, huisvesting, scholing en communicatiesystemen. Ze zeggen dat de ACS-landen en de EU moet ervoor zorgen dat de post-2015 ontwikkelingsagenda houdt rekening met de behoeften van de ACS kleine eilandstaten in ontwikkeling door het aanpakken van de gevolgen van de klimaatverandering en het inbouwen van weerbaarheid tegen natuurrampen. De resolutie wijst ook op de benarde toestand van het milieu migranten en roept de internationale gemeenschap op om juridische lacunes op te sporen en aan te pakken bij de bescherming van deze migranten.

Oproep voor de verkiezingen in Centraal-Afrikaanse Republiek

De PPV ACS-EU zijn geslaagd voor een dringende resolutie over de politieke, humanitaire en veiligheidssituatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij riep op tot vrije, eerlijke en transparante verkiezingen voor het einde van 2015 en vroeg de internationale gemeenschap om verkiezingssteun (USD 21 miljoen nodig) te verstrekken. Het zegt dat er geen straffeloosheid voor de daders van grove schendingen van de mensenrechten zijn. De Algemene Vergadering steunt de inspanningen van de religieuze leiders streven naar sektarische spanningen op te lossen.

Verklaringen van co-voorzitters

Co-voorzitters Louis Michel (ALDE, BE) en Fitz A. Jackson (Jamaica) heeft twee verklaringen: één over de situatie in Boeroendi en de andere op de recente zelfmoordaanslagen in Tsjaad en Boko Haram.

Parlementaire Vergadering volgende ACS-EU

De 30th Parlementaire Vergadering is gepland voor eind december 2015.

Meer informatie

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, Europees parlement, Toppen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *