Verbind je met ons

EU

De Werkgelegenheidscommissie van het Europees Parlement neemt het amendement 'Steun ter voorkoming van dakloosheid' aan om verslag uit te brengen over de rol van de Trojka

DELEN:

gepubliceerd

on

dakloze kerstDe Werkgelegenheidscommissie van het Europees Parlement heeft een amendement aangenomen op het rapport van het Parlement over de rol van de Trojka, waarin wordt opgeroepen tot dringende maatregelen om de toename van dakloosheid in programmalanden te voorkomen en de Europese Commissie dit te ondersteunen door middel van beleidsanalyse en het bevorderen van goede praktijken.

Amendement 24d, gisteren (13 februari aangenomen): “roept op tot dringende maatregelen om de toename van dakloosheid in programmalanden te voorkomen en roept de Europese Commissie op om dit te ondersteunen door middel van beleidsanalyse en het bevorderen van goede praktijken.” Dit bevestigt dat het Europees Parlement zich zorgen maakt over de toenemende dakloosheid in de programmalanden, veroorzaakt door de verwoestende sociale gevolgen van de crisis en het beleid van de Trojka. Zoals bijvoorbeeld vermeld in de EU Employment and Social Situation Quarterly Review van juni 2012, is de dakloosheid in Griekenland tussen 25 en 2009 met 2011% gestegen.

Het Parlement wil daarom dat de EU de sociale gevolgen van het Trojka-beleid, waaronder de toenemende dakloosheid, dringend aanpakt. FEANTSA verwelkomt deze erkenning van de noodzaak van actie vanuit het Parlement.

Het Parlement roept de Europese Commissie ook op om de landen van het Trojka-programma te steunen in hun inspanningen om dakloosheid aan te pakken door middel van beleidsanalyse en het bevorderen van goede praktijken. Dit is in lijn met eerdere verzoeken van het Parlement aan de Commissie om meer beleidsondersteunende en coördinerende activiteiten op het gebied van dakloosheid uit te voeren.

In deze context stelt FEANTSA een gericht gebruik van de Europese structuur- en investeringsfondsen voor om dakloosheid aan te pakken, analyse en monitoring van trends met betrekking tot de aard en omvang van dakloosheid in de landen van het Trojka-programma en bijeenkomsten tussen de Commissie en ambtenaren of ministers die verantwoordelijk zijn voor het daklozenbeleid. uit deze landen om te bespreken welke hulp of ondersteuning geboden kan worden.

FEANTSA-leden zijn beschikbaar om bij te dragen aan het opbouwen van een beter begrip van de huidige situatie en de behoefte aan actie om de toenemende dakloosheid in programmalanden aan te pakken.

Het rapport zal nu in stemming worden gebracht in de plenaire vergadering, die medio maart zal plaatsvinden.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending