Verbind je met ons

EU

Nieuwe kansen om samen te werken met het European Institute of Innovation and Technology

DELEN:

gepubliceerd

on

indsHet Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) lanceerde op 14 februari een selectieproces om twee nieuwe kennis- en innovatiegemeenschappen (KIC's) op te richten, met partners uit het hoger onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven. De twee KIC's zullen zich richten op innovatie voor gezond leven en actief ouder worden, en op grondstoffen – duurzame exploratie, extractieverwerking, recycling en vervanging. De sollicitatieprocedure is open tot 10 september. Na een onafhankelijke evaluatie van de voorstellen, begeleid door specifieke selectiecriteriawordt op elk gebied één KIG aangewezen. Het EIT maakt deel uit van het Horizon 2020-programma van de EU voor onderzoek en innovatie.

“Dit is de eerste stap in onze uitbreiding van het EIT, met vijf nieuwe KIG’s gepland voor de komende zeven jaar. We zijn op zoek naar geweldige vernieuwers en ondernemers met de drive om concrete uitdagingen aan te pakken en resultaten te boeken. Ik hoop dat veel organisaties dat zullen doen reageer op deze oproep en ga met ons mee op deze spannende reis”, aldus Androulla Vassiliou, de Europese commissaris verantwoordelijk voor het EIT.

De KIC's zijn autonome publiek-private partnerschappen die instellingen voor hoger onderwijs, onderzoekscentra, bedrijven en andere organisaties van topklasse samenbrengen die zich inzetten voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen, onder meer door de ontwikkeling van producten, diensten en processen.

Er zijn momenteel drie KIC's die zich richten op klimaatverandering, ICT en duurzame energie (Climate KIC, KIC InnoEnergy en EIT ICT Labs). Zij hebben aan meer dan 1 000 studenten ondernemerschapsopleidingen gegeven en bijgedragen aan de oprichting van meer dan 100 start-ups. Er zijn ongeveer 90 nieuwe producten, diensten of processen gelanceerd en er worden momenteel ruim 400 zakelijke ideeën ontwikkeld binnen de KIG's.

Het partnerschap voor de nieuwe KIC’s moet bestaan ​​uit minimaal drie organisaties, gevestigd in minimaal drie verschillende EU-lidstaten. Het moet ten minste één instelling voor hoger onderwijs en één particuliere onderneming omvatten.

Achtergrond

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT)

advertentie

De kernmissie van het EIT, opgericht in 2008, is het bevorderen van het concurrentievermogen van de lidstaten door excellente instellingen voor hoger onderwijs, onderzoekscentra en bedrijven samen te brengen om zich te concentreren op grote maatschappelijke uitdagingen. Het EIT heeft zijn administratieve zetel in Boedapest, terwijl de bestaande drie KIC's (klimaatverandering, ICT en duurzame energie) opereren vanuit 19 locaties in heel Europa.

Het EIT zal de komende zeven jaar 2.7 miljard euro uit Horizon 2020 ontvangen om innovatie in Europa te bevorderen. Dit is 3.5% van het totale onderzoeks- en innovatiebudget van de EU en vertegenwoordigt een aanzienlijke stijging ten opzichte van het initiële EIT-startbudget, dat voor de periode 300-2008 ongeveer 2013 miljoen euro bedroeg. De fondsen zullen de onderzoeks- en innovatiecapaciteit van Europa versterken en bijdragen aan werkgelegenheid en groei.

Naast de drie bestaande partnerschappen zal het EIT de komende jaren vijf nieuwe KIG's lanceren: naast de twee die voor dit jaar zijn aangekondigd ('Innovatie voor gezond leven en actief ouder worden', en 'Grondstoffen: duurzame exploratie, winning , verwerking, recycling en vervanging)', zullen er in 2016 nog meer KIG's bijkomen ('voedsel voor de toekomst' en 'productie met toegevoegde waarde') en in 2018 ('stedelijke mobiliteit').

Voor alle actuele informatie over de 2014 Call for KIC-voorstellen gaat u naar de EIT-specifieke site.

Meer informatie

EIT-website
Volg het EIT op Twitter @EITeu
Download de EIT-brochure
Oproep tot het indienen van KIG-voorstellen uit 2014
Klimaatverandering (Klimaat KIC)

Duurzame energie (KIC InnoEnergy)
ICT-innovatie (EIT ICT-Labs)
Europese Commissie: Onderwijs en opleiding
De website van Androulla Vassiliou
Volg Androulla Vassiliou op Twitter VassiliouEU

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending