Verbind je met ons

Steun

Centraal-Afrikaanse Republiek: EU stapt hulpverlening, lanceert humanitaire luchtbrug

DELEN:

gepubliceerd

on

0 ,, 17166413_303,00De Europese Commissie zet met onmiddellijke ingang haar humanitaire luchtdienst in om een ​​vitale steunlijn naar en vanuit Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), te openen, nu de internationale inspanningen om het door conflicten verscheurde land te stabiliseren toenemen.

The first plane (run by ECHO Flight, the EU’s humanitarian air service), with a capacity of 50 passengers or five tonnes of cargo, will arrive in Douala, Cameroon tomorrow. The CRJ 200 jet aircraft will perform daily rotations between Bangui and Douala, establishing a humanitarian air bridge to ferry humanitarian goods and personnel into the country.

“In recent days we have heard horrific stories of massacres from CAR,” said International Cooperation, Humanitarian Aid and Crisis Response Commissioner Kristalina Georgieva. “The arrival of international forces in Bangui and their deployment beyond the capital represent the only hope of security for millions of people who have been living in fear most of this year.

“ECHO Flight is making a vital contribution to making sure that humanitarian aid reaches those most desperately in need, providing a means of delivery for essential life-saving services. I want to pay tribute to the aid workers from NGOs, the Red Cross and the UN who have stayed on to help people in Bangui and in the interior of CAR throughout the events of recent months.

“The needs will remain enormous for some time and while we, the EU, have already doubled our humanitarian aid to twenty million euro it is clear that much more funding will be required. I appeal to international donors to be compassionate and generous for a crisis which remained forgotten far too long.”

Naast het mobiliseren van ECHO Flight verdubbelt de EU de omvang van haar team van humanitaire deskundigen in Bangui, die samenwerken met humanitaire hulporganisaties om hulp te kanaliseren naar de mensen die deze het hardst nodig hebben.

Achtergrond

advertentie

Meer dan 400,000 mensen zijn ontheemd geraakt door de gevechten in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Met €20 miljoen aan hulp sinds begin 2013 is de Europese Commissie de grootste humanitaire donor van het land.

De EG biedt steun in verschillende sectoren, waaronder bescherming, toegang tot gezondheidszorg, voedsel en voeding, distributie van drinkwater, sanitaire voorzieningen, logistiek en humanitaire coördinatie, en het voorzien in de behoeften van degenen die rechtstreeks door de gevechten worden getroffen.

De humanitaire luchtdienst van de EU, ECHO Flight, is gevestigd in Nairobi en exploiteert permanent verschillende vliegtuigen om luchtdiensten te verlenen aan humanitaire organisaties in het legioen van de Grote Meren. Het kan snel worden ingezet om diensten te verlenen in de bredere Centraal-Afrikaanse regio.

Voor meer informatie, klik hier.

De humanitaire hulp en civiele bescherming van de Europese Commissie

Website van commissaris Georgieva

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending