Verbind je met ons

Uitbreiding

Europese Commissie neemt uitbreidingspakket 2013 aan

DELEN:

gepubliceerd

on

Série thématique: De strategie van LissabonOp 16 oktober staat het uitbreidingspakket 2013 op de agenda van de bijeenkomst van de Europese Commissie. Het zal een strategiedocument en acht voortgangsrapporten over de kandidaat-lidstaten en potentiële kandidaten omvatten.

Achtergrond

Elk najaar keurt de Commissie een jaarlijks strategiedocument goed waarin haar beleid inzake de uitbreiding van de EU wordt toegelicht. Het document bevat ook een samenvatting van de vooruitgang die de afgelopen twaalf maanden door elke (potentiële) kandidaat is geboekt.

De huidige uitbreidingsagenda heeft betrekking op de Westelijke Balkan en Turkije, waarbij de onderhandelingen met IJsland door de IJslandse regering zijn opgeschort.

Voor meer informatie, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending