Verbind je met ons

Milieu

Waterbeheer: Commissie raadpleegt om lijsten bij te werken van verontreinigende stoffen die oppervlakte- en grondwater aantasten

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft een online openbare raadpleging om standpunten in te winnen over de aanstaande herziening van de lijsten van verontreinigende stoffen die voorkomen in oppervlakte- en grondwater, evenals over de overeenkomstige regelgevingsnormen. Dit initiatief is bijzonder belangrijk voor de tenuitvoerlegging van het onlangs goedgekeurde Actieplan voor nulvervuiling kader van de Europese Green Dealen bredere inspanningen voor een efficiënter en veiliger gebruik van water.

Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius zei: “Alle Europeanen zouden baat moeten hebben bij schoon water. Het waarborgen van een goede kwaliteit van het oppervlakte- en grondwater in Europa is van het grootste belang voor de gezondheid van de mens en voor het milieu. Verontreiniging door pesticiden, door de mens gemaakte chemicaliën of door residuen van geneesmiddelen moet zoveel mogelijk worden vermeden. We horen graag uw mening over hoe dit het beste kan worden bereikt.”

A recent evaluation (‘fitness check’) in December 2019, found De EU-waterwetgeving moet in grote lijnen geschikt zijn voor het beoogde doel. Er is echter verbetering nodig op aspecten als investeringen, uitvoeringsregels, integratie van waterdoelstellingen in ander beleid, administratieve vereenvoudiging en digitalisering. Deze herziening heeft tot doel een aantal tekortkomingen met betrekking tot chemische verontreiniging aan te pakken en de wettelijke verplichting om de lijsten met verontreinigende stoffen regelmatig te herzien, en om de uitvoering te versnellen. De openbare raadpleging staat open voor feedback tot 1 november 2021. Meer informatie staat hierin persbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending