Verbind je met ons

Milieu

Implementatie van de Green Deal is van cruciaal belang voor het behalen van de klimaat- en milieudoelstellingen van de EU voor 2030, zo blijkt uit het eerste voortgangsrapport over het 8e Milieuactieprogramma

DELEN:

gepubliceerd

on

De eerste voortgangsrapport over de klimaat- en milieudoelstellingen van de 8th Milieuactieprogramma (8EAP) published by the European Environment Agency today highlights what needs to be done to achieve the EU’s 2030 climate and environmental targets. The report underlines the need to conclude negotiations on the Green Deal proposals the Commission put forward and are still under negotiation, and to deliver systemic changes in key industrial sectors, in particular agriculture and mobility. This will be greatly helped by the effective implementation of Green Deal legislation on the ground.

Uit de beoordeling blijkt vooruitgang op gebieden inclusief vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, luchtkwaliteit, vergroening van de financiën en de economie als geheel. Echter, er zijn meer inspanningen nodig Boost systemische verandering tussen systemen (voedsel, energie, mobiliteit, handel, gebouwen etc.) en zorgen welzijn voor iedereen binnen planetaire grenzen.

Sommige aanbevelingen omvatten het verschuiven van de belasting Een last voor degenen die meer hulpbronnen gebruiken, meer vervuiling veroorzaken en de uitfasering ervan versnellen milieubelastende subsidies, wat kan helpen de publieke en private financiering voor de groene transitie te vergroten. Er is ook meer vooruitgang nodig op meer terreinen duurzame productie- en consumptiepatronen, terwijl het concurrentievermogen, de veerkracht en de strategische autonomie worden vergroot. De EU-economie gebruikt nog steeds te veel grondstoffen en energiebronnen die gepaard gaan met een hoge mate van lucht-, water- en bodemverontreiniging, en oefent daardoor een aanzienlijke druk uit op ecosystemen, biodiversiteit, land en water.

Het voortgangsrapport is gebaseerd op de 8th EAP monitoring kader, gepresenteerd door de Commissie in 2022. Het monitort en beoordeelt de vooruitgang bij het bereiken van klimaat- en milieudoelstellingen in de EU en haar 27 lidstaten. Voortbouwend op bewijsmateriaal en expertise beoordeelt het rapport de vooruitgang van de EU op weg naar klimaatneutraliteit, veerkracht en mondiale duurzaamheid.

Meer informatie staat in de nieuwsbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending