Verbind je met ons

Milieu

De Commissie lanceert een proefproject voor het ontbossingsinformatiesysteem om autoriteiten, bedrijven en handelaars te helpen zich voor te bereiden op de ontbossingsverordening van de EU  

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie is begonnen met het testen van het ontbossingsinformatiesysteem, een belangrijke stap om het systeem operationeel te maken Verordening inzake ontbossingsvrije producten (EUDR). Het systeem helpt ondernemers, handelaars, bevoegde autoriteiten en douane bij het indienen en verwerken due diligence ' verklaringen. Zodra de EUDR volledig van kracht is, zullen dergelijke verklaringen dienen als bewijs dat producten ontbossingsvrij zijn en daarom op de EU-markt kunnen worden gebracht of daaruit kunnen worden geëxporteerd.

100 stakeholders from all relevant sectors concerned by the EUDR will participate in the pilot which will run until the end of January. Following this, the Commission will provide a training environment and “train-the-trainers” sessions toall interested companies in the summer of 2024, in coordination with member states’ authorities. The Commission will also make available user manuals and other relevant self-learning material such as video tutorials. 

Meer informatie is beschikbaar in de nieuwsbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending