Verbind je met ons

Luchtvaart / luchtvaartmaatschappijen

De Groenen hebben kritiek op de stem van de leden van het Europees Parlement over luchtvaartemissies

DELEN:

gepubliceerd

on

0 ,, 15661475_303,00Het Europees Parlement heeft vandaag een overeenkomst goedgekeurd om te herzien hoe de luchtvaartsector wordt opgenomen in het EU-emissiehandelssysteem. De Groenen waren het eens over de overeenkomst, die de uitsluiting van de internationale luchtvaart van het emissiehandelssysteem van de EU met vier extra jaren zou verlengen.

Na de stemming zei de woordvoerder van Green Climate Change, Satu Hassi (lid van het Europees Parlement, Finland): "De leden van het Europees Parlement hebben vandaag gestemd om het grootste deel van de luchtvaartsector vrij te laten vanwege de groeiende impact op de klimaatverandering in ruil voor de vage hoop op toekomstige wereldwijde actie. De internationale luchtvaart voor vier extra jaren uitsluiten van het emissiehandelssysteem betekent nog eens vier jaar groei van de uitstoot van luchtvaartmaatschappijen, waardoor de emissiereducties van de meeste andere EU-sectoren worden ondermijnd.

"De oorspronkelijke wetgeving die de luchtvaart opneemt in het emissiehandelssysteem van de EU dekt een derde van de wereldwijde luchtvaartemissies; het is roekeloos om dit effectieve klimaatbeleidsinstrument te ontmantelen in ruil voor een vage belofte over een wereldwijd plan in de verre toekomst zonder garanties van milieu-integriteit of ambitie. De acties van Airbus en de Europese luchtvaartmaatschappijen om het EU-klimaatbeleid te ondermijnen, zijn schaamteloos geweest en hebben de sector in diskrediet gebracht als een constructieve partner voor de toekomst."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending