Verbind je met ons

Klimaatverandering

EU-ministers van milieu en energie moeten groene groei bevorderen, zegt EWEA

DELEN:

gepubliceerd

on

afbeelding-458519-breitwandaufmacher-rrfqDe ministers van Energie moeten een bindend streefcijfer voor hernieuwbare energie van niet minder dan 30% voor 2030 steunen als de beste manier om groene groei, banen en industrieel leiderschap te bevorderen wanneer ze morgen samenkomen. Zo drong de CEO van de European Wind Energy Association (EWEA) Thomas Becker aan in een brief aan de staatshoofden en regeringsleiders van de EU vandaag (3 maart).

De windenergiesector heeft meer dan 250,000 banen gecreëerd, waarbij Europese windbedrijven wereldleiders zijn geworden, benadrukt Becker, verwijzend naar de brede steun van CEO's uit de industrie en hernieuwbare energie tijdens hun persevenement op 12 februari.

Uit de effectbeoordeling van de Commissie voor 2030 bleek dat een streefcijfer voor hernieuwbare energie van 30% tegen 568,000 2030 banen meer zou creëren in Europa en een besparing van € 260 miljard aan de invoer van fossiele brandstoffen zou opleveren, vergeleken met het door de Commissie voorgestelde streefcijfer van 27%.

Na de bespreking van de ministers van Milieu van vandaag en van de minister van Energie op 4 maart, zullen de staatshoofden van de EU op 20 en 21 maart over dit onderwerp bijeenkomen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending