Verbind je met ons

Conflicten

Oekraïne: Opmerkingen van voorzitter Barroso

DELEN:

gepubliceerd

on

BarrosoVandaag (3 maart) maakte voorzitter Barroso in de marge van de conferentie de volgende opmerkingen over de situatie in Oekraïne 'Een ziel voor Europa' in Berlijn.

“We hebben al onze zeer ernstige zorgen over de situatie geuit. De situatie is niet verbeterd. Wij werken uiteraard met al onze lidstaten samen om tot een gemeenschappelijk, krachtig antwoord op deze ontwikkelingen te komen.

“Vandaag (3 maart) zal er een Raad Buitenlandse Zaken plaatsvinden en zeer binnenkort zullen ook de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie bijeenkomen om een ​​gemeenschappelijk antwoord te formuleren. Er hebben veel contacten plaatsgevonden met de Oekraïense autoriteiten en ook met de Russische autoriteiten, omdat wij het van groot belang vinden om onze betrokkenheid bij de soevereiniteit van Oekraïne te tonen.

“Tegelijkertijd bereiden we nu een steunpakket voor Oekraïne voor. We werken samen met het IMF, en ikzelf en de Europese Commissie bereiden een aantal opties voor om Oekraïne te steunen. Zoals we al zeiden, blijven we bereid Oekraïne politieke associatie en economische integratie aan te bieden via de associatieovereenkomst, en ook via de vrijhandelsovereenkomst.

“Maar er zijn enkele problemen in dat land waarop we moeten reageren met noodmaatregelen. Dit is dus het punt. Om met spoed op economisch gebied te werken, in een poging om internationaal met onze partners samen te werken om dat land te steunen, maar ook politiek om alles te doen wat we kunnen, om de escalatie te voorkomen, om het gebrek aan respect voor de soevereiniteit van Oekraïne te voorkomen . En ik geloof dat dit door alle Europese landen wordt gedeeld; we zullen dit vandaag zien wanneer ze elkaar ontmoeten op ministerieel niveau van Buitenlandse Zaken.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending