Verbind je met ons

Energie

€ 200 miljoen lening voor duurzame energie en energie-efficiëntie in India

DELEN:

gepubliceerd

on

Oostenrijk-First-Set-of-Global-Data-on-Energy-Access-Renewable-Energy-and-Energy-Efficiency-ReleasedDe Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt een langetermijnlening van € 200 miljoen voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie in India aan het Indian Renewable Energy Development Agency (IREDA) om projecten op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie in de land. Vicepresident van de EIB Magdalena Álvarez Arza en IREDA-voorzitter en algemeen directeur Shri Debashish Majumdar ondertekenden de leningsovereenkomst op 21 februari in Delhi.

Vice-president van de EIB Magdalena Álvarez benadrukte dat "de kaderlening langlopende leningen beschikbaar zal stellen ter ondersteuning van projecten op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie in India, een prioriteit voor de kredietverlening van de bank" en benadrukte "de uitstekende samenwerking met IREDA bij deze operatie .”

Dr. João Cravinho, ambassadeur van de Europese Unie in India, zei: “Deze overeenkomst versterkt een belangrijke dimensie van onze relatie met India aanzienlijk en opent nieuwe perspectieven voor samenwerking tussen de EU en India in een sector die voor beide van groot belang is. De particuliere sector is de wereldwijde groeimotor en de belangrijkste bron van nieuwe investeringen, en de EU zet zich in om dergelijke investeringen in India aan te moedigen.”

De kaderlening zal aanzienlijk bijdragen aan het strategisch partnerschap tussen de EU en India op het gebied van klimaatverandering, door de ontwikkeling van hernieuwbare energie en efficiënt energiegebruik te stimuleren. Het zal ook bijdragen aan het dekken van de vraag naar energie en daarmee aan economische groei en ontwikkeling in India.

De voorgestelde raamlening zal een multi-investeringsregeling zijn die economische voordelen zal opleveren voor de regio door de productie van energie uit hernieuwbare bronnen en zal bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen in de lucht. De projectschema's zullen worden geïdentificeerd en gepresenteerd door IREDA. De EIB zal due diligence uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle projecten economisch en financieel levensvatbaar, technisch adequaat en in overeenstemming met de sociale en milieunormen van de Bank en de Gids voor Aanbestedingen zijn.

De EIB-lening zou zorgen voor langetermijnfinanciering, waardoor IREDA leningen op langere termijn kan verstrekken. Dit zal de financiële structuur van projecten op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie versterken, aangezien de ontwikkeling van dit soort investeringen aanzienlijke financiering vereist met lange looptijden die passen bij de economische levensduur van het project. De langlopende lening wordt de komende 20 jaar in meerdere termijnen afgelost. De EIB-financiering dekt tot 50% van de totale projectkosten.

Deze lening wordt verstrekt in het kader van de faciliteit energieduurzaamheid en voorzieningszekerheid van € 4.5 miljard. Dit is de zevende operatie van de EIB in India, waar ze in 1993 begon. Het is ook de eerste lening van de Bank met IREDA, de overheidsinstelling die alleen RE- en EE-projecten financiert.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending