Verbind je met ons

Conflicten

Minuut stilte voor Oekraïne: plenaire opening

DELEN:

gepubliceerd

on

20140224PHT36859_originalVoorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz (Foto, midden) riep een minuut stilte in voor de slachtoffers van gewelddadige repressie in Oekraïne. Hij drong er bij de Indiase autoriteiten ook op aan om alle gerechtelijke stappen te ondernemen tegen twee Italiaanse mariniers die ervan worden beschuldigd in februari 2012 twee Indiase vissers voor de kust van Kerala te hebben gedood.

De minuut stilte markeerde het respect van het Parlement voor de inzet van het Oekraïense volk voor democratie en gerechtigheid, en de herdenking van degenen die voor deze zaak stierven, zei Schulz.
De belangrijkste uitdagingen voor Oekraïne zijn nu het tot stand brengen van nationale verzoening en politieke stabiliteit, niet in de laatste plaats door een regering te kiezen die alle machten in het land weerspiegelt, voegde hij eraan toe. staan ​​gepland voor 25 mei.

Italiaanse mariniers gehouden in IndiaSchulz merkte op dat er twee jaar zijn verstreken sinds twee Italiaanse mariniers werden vastgehouden en beschuldigd van het doden van twee Indiase vissers voor de kust van Kerala. Zonder commentaar te geven op de inhoud van de beschuldiging, drong hij er bij de Indiase rechterlijke macht op aan om eventuele gerechtelijke procedures tegen hen te bespoedigen.

Hij nam ook nota van de wens van Italië dat India zich zou houden aan het VN-Zeerechtverdrag, en benadrukte dat de betrekkingen tussen de EU en India gebaseerd moeten zijn op wederzijds respect, diplomatie en dialoog.
Agendawijzigingen

Een verzoek om uitstel van de stemming over de Tabaksrichtlijn zal woensdag in stemming worden gebracht, net voordat de stemming over de richtlijn zelf gepland staat.

Het debat over Venezuela wordt afgesloten met een resolutie waarover op donderdag (27 februari) wordt gestemd.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending