Verbind je met ons

Onderwijs

£ 150m Europese Investeringsbank lening voor University of Ulster

DELEN:

gepubliceerd

on

santander-uk-university_ulsterDe Universiteit van Ulster heeft een lening van £ 150 miljoen verkregen van de Europese Investeringsbank dat belangrijke campusontwikkelingswerken zal ondersteunen.

De aankondiging werd gedaan op de campus van Ulster in Belfast door professor Richard Barnett, vice-kanselier van de universiteit, Jonathan Taylor, vice-president van de Europese Investeringsbank, minister van Financiën Simon Hamilton MLA en minister van Werkgelegenheid en Leren Dr. Stephen Farry MLA.

Het belangrijkste project dat hiervan zal profiteren, is de ontwikkeling van de campus in Belfast City, een mijlpaal van de universiteit, een project van £ 250 miljoen dat het grootste deel van de Jordanstown-campus tegen 2018 naar het centrum van Belfast zal verplaatsen. Ulster investeert ook nog eens £ 55 miljoen in upgrades op de campussen van Magee, Coleraine en Jordanstown.

Professor Barnett zei: “Deze toezegging van de Europese Investeringsbank is een grote blijk van vertrouwen in de universiteit, in onze ambitieuze ontwikkelingsplannen en in de toekomst van Noord-Ierland.

“Als een universiteit die toonaangevend is in het verbreden van de toegang tot hoger onderwijs, is het belangrijk dat onze studenten faciliteiten genieten die aansluiten bij hun ambities. Deze investeringen in onze campussen bouwen voort op onze bestaande sterke punten en bieden een leeromgeving van wereldklasse voor onze studenten en een uitstekende werkomgeving voor onze medewerkers.

“Het voordeel voor het hoger onderwijs in combinatie met de bredere positieve impact op de economie, zal ervoor zorgen dat de investering van de universiteit een blijvende erfenis achterlaat voor toekomstige generaties. Alleen al de ontwikkeling van de campus in Belfast City zal meer dan 5000 bouw- en aanverwante banen creëren tijdens de bouw- en inrichtingsperiode, waardoor de lokale gemeenschappen broodnodige werkgelegenheid en salarissen krijgen.”

Jonathan Taylor zei: “Investeren in onderwijs is essentieel om het concurrentievermogen van Europa in de mondiale arena veilig te stellen en toekomstige generaties studenten in staat te stellen te innoveren en te profiteren van nieuwe kansen.

advertentie

“De duidelijke visie van het plan van de Universiteit van Ulster zal zowel tijdens de bouw als in de komende jaren zowel educatieve als economische voordelen opleveren in heel Noord-Ierland. We zijn vastbesloten om in de toekomst investeringen van vergelijkbare kwaliteit in belangrijke infrastructuur in Noord-Ierland te ondersteunen.”

Minister van Financiën Simon Hamilton MLA en minister van Werkgelegenheid en Onderwijs Dr. Stephen Farry MLA verwelkomden de financiering van £ 150 miljoen van de Europese Investeringsbank voor de nieuwe campus van de Universiteit van Ulster in Belfast.

Minister van Financiën, Simon Hamilton, sprak op de campus van de University of Ulster in Belfast en verwelkomde de rol van de Europese Investeringsbank bij de financiering van het project. Deze blijk van vertrouwen in Noord-Ierland door de EIB volgt op de bestaande toezegging van de uitvoerende macht aan de regeling en zal ervoor zorgen dat de economische, educatieve en regeneratievoordelen van het project worden gerealiseerd.

“Het belang van investeren in infrastructuur kan niet worden onderschat. Ik ben vastbesloten om alle opties uit te putten om nog meer investeringen in onze infrastructuur aan te moedigen. En dat omvat ook het voortbouwen op deze investering door de Europese Investeringsbank in andere delen van de Noord-Ierse infrastructuur. Ik zal medio volgende maand persoonlijk de mogelijkheden van verdere EIB-investeringen in Noord-Ierland volgen in gesprekken met bankfunctionarissen in Luxemburg. Ik ben vooral geïnteresseerd in het onderzoeken van de mogelijkheden die onze hervormde lokale overheidsstructuren bieden om een ​​leidende rol te spelen in de toekomstige infrastructuurontwikkeling.

"Ik ben vastbesloten om te zien dat de infrastructuur van Noord-Ierland voortdurend wordt geïnvesteerd en verbeterd en ik zal ervoor zorgen dat alle beschikbare wegen om toegang te krijgen tot de benodigde financiering - inclusief de Europese Investeringsbank - volledig worden onderzocht en waar mogelijk worden benut ten voordele van iedereen in Noord-Ierland."

Minister van Werkgelegenheid en Onderwijs Dr. Stephen Farry MLA zei: “Ik verwelkom de lening van de Europese Investeringsbank. Het is een duidelijke indicatie van het vertrouwen in ons hoger onderwijs. Het is bemoedigend om te weten dat de financiering van £ 16 miljoen die mijn afdeling in 2010 heeft verstrekt, heeft geholpen om de ontwikkeling naar dit stadium te brengen. Ik kijk uit naar de opening van de nieuwe campus in 2018 en de voordelen die dit zal opleveren voor de studenten en het personeel van de universiteit, de stad Belfast en de bredere economie van Noord-Ierland.

"Hoger onderwijs is de sleutel tot het toekomstige economische welzijn van Noord-Ierland en ik dring er bij mijn uitvoerende collega's op aan alles in het werk te stellen om soortgelijke investeringen door de bank in onze instellingen voor hoger onderwijs mogelijk te maken."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending