Verbind je met ons

Digitale technologie

Is de Britse 5G-service, sinds Huawei werd verboden, de slechtste in Europa?

DELEN:

gepubliceerd

on

Groot-Brittannië begon in 2020 met het verwijderen van Huawei-apparaten uit zijn telefoonnetwerk om de nationale veiligheid te verdedigen. Helaas heeft deze aanpak verschillende gevolgen gehad, waaronder een verlaging van het serviceniveau.

Huawei, een groot telecominfrastructuurbedrijf, werd eruit gegooid, waardoor er een leemte achterbleef die moeilijk op te vullen was, wat resulteerde in een slechte service voor Britse klanten.

Beveiligingsexperts en Britse overheidsfunctionarissen uitten, aangemoedigd door de VS, hun bezorgdheid over de aanwezigheid van Huawei in cruciale infrastructuur, wat ertoe leidde dat de Britse regering aankondigde dat zij Huawei-apparatuur zo snel mogelijk uit haar 5G-netwerken zou verwijderen.

Het feit dat Groot-Brittannië Huawei de toegang tot zijn 5G-netwerken heeft verboden en de verwijdering van zijn apparatuur heeft bevolen, zou nu de slechte prestaties van de Britse 5G kunnen verklaren.

In een onlangs gepubliceerd rapport stelt het internet- en kwaliteitstestbedrijf MedUX ontdekte dat het Londense 5G-netwerk het slechtste van Europa is. Berlijn heeft met 5% de sterkste 89.6G-dekking van Europa. Het is ook de beste site voor 5G-streaming in het algemeen, met een latentie van minder dan 40 milliseconden.

Berlijn, Barcelona en Parijs scoorden het hoogst in Europa op de 5G-kwaliteitsnorm van MedUX. Op de tweede plaats stonden Lissabon, Milaan en Porto.

Londen bevond zich echter aan de onderkant van de Europese 5G-netwerken. MedUX meldt dat 77.5% van de stadsbewoners 5G-telefoons heeft, onder het stadsgemiddelde.

Londen heeft trage downlinks. MedUX Uit statistieken blijkt dat de gemiddelde downloadsnelheid van de stad 143 Mbps bedraagt, vergeleken met 528 Mbps in Lissabon, 446 Mbps in Porto en 326 Mbps in Barcelona.

MedUX publiceerde ook informatie waaruit blijkt dat Britse luchtvaartmaatschappijen op het gebied van 5G inferieur zijn aan Europese operators.

Volgens MedUX staat EE op de 12e plaats van de 36 Europese providers wat betreft 5G-netwerkkwaliteit. Vodafone staat 24e, drie 33e. Nummer 36 is O2.

Het Britse 5G-netwerk presteert mogelijk ondermaats omdat Huawei op de zwarte lijst stond.

De aanleg van het 5G-netwerk van BT begon in 2019. EE en Vodafone brachten dat jaar de eerste supersnelle internetdeals in het land uit.

In 2020 beval de Britse regering Huawei om alle 5G-technologie tegen 2027 te verwijderen.

Britse luchtvaartmaatschappijen bekritiseren deze stap omdat het hun uitrol zal verstoren, maar ze hebben zich gehaast om Huawei-apparatuur uit hun kern- en niet-kernnetwerken te verwijderen.

Verwacht werd dat de verandering de nationale veiligheid zou vergroten en de afhankelijkheid van buitenlandse aanbieders zou verminderen, maar de implementatie was moeilijk en had gevolgen voor de eindklanten.

Het gebrek aan leveranciers om het vertrek van Huawei te vervangen is een groot probleem geweest. Slechts een paar bedrijven kunnen grootschalige infrastructuur en apparatuur leveren voor de telecomindustrie wereldwijd. Het wegwerken van Huawei heeft netwerkupgrades en -implementatie belemmerd, waardoor de implementatie van hogesnelheidsinternet is vertraagd en slechte service is geboden.

Huawei-apparatuur is duur en moeilijk te verwijderen, waardoor telecomaanbieders verder onder druk komen te staan. Klanten betalen meer voor service, omdat het vervangen van vrijwel nieuwe apparatuur, het opnieuw onderhandelen over contracten en het opnieuw inrichten van netwerken veel geld kost. Het verwijderen van Huawei heeft geleid tot netwerkstoringen en serviceonderbrekingen, wat mensen die gewend zijn aan voortdurende connectiviteit woedend heeft gemaakt.

Een ander effect van het Huawei-verbod is dat het de Britse telecominnovatie en -technologie belemmert. Huawei leidde de ontwikkeling en implementatie van 5G wereldwijd. Nu niet beschikbaar in Groot-Brittannië, kunnen operators de geavanceerde technologie en ervaring niet benutten. Groot-Brittannië loopt achter andere landen aan bij het bouwen van 5G-netwerken en het benutten van zijn zakelijke kansen. Oude infrastructuur beperkt de toegang van gebruikers tot diensten en apps die een snelle verbinding vereisen.

Het neerhalen van Huawei-apparatuur heeft ook de betrekkingen tussen Groot-Brittannië en China onder druk gezet, wat gevolgen zou kunnen hebben voor de handel en investeringen. Critici zijn van mening dat deze stap twijfel doet rijzen over de toewijding van Groot-Brittannië aan een vrije en open markt en dat China wraak kan nemen door de mondiale toeleveringsketens te ontwrichten.

Huawei-apparatuur werd om veiligheidsredenen uit het Britse telecomnetwerk verwijderd, maar het daaropvolgende verbod en de verwijdering ervan hebben onbedoelde negatieve gevolgen gehad voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk.

Door een gebrek aan effectieve alternatieven en de moeilijkheid en kosten van verwijdering is de kwaliteit van de dienstverlening afgenomen en is het land op technologisch gebied achterop geraakt. In de loop van de tijd moeten politici en belanghebbenden uit de sector samenwerken om deze problemen op te lossen en de impact voor de gebruiker te verminderen en tegelijkertijd de Britse telecominfrastructuur te beschermen.

De volgende keer dat u worstelt met een fatsoenlijk 5G-signaal op uw mobiele telefoon, vraag uzelf dan af: "Waarom?"Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending