Verbind je met ons

Digitale economie

De Commissie publiceert een sjabloon voor een nalevingsrapport in het kader van de Digital Markets Act

DELEN:

gepubliceerd

on

De Commissie heeft de sjabloon voor het nalevingsrapport dat aangewezen poortwachters moeten indienen onder deWet digitale markten (‘DMA’).

De nalevingsrapporten moeten op gedetailleerde en transparante wijze alle relevante informatie bevatten die de Commissie nodig heeft om de effectieve naleving van de DMA door de aangewezen poortwachters te beoordelen. Zij moeten alle kernplatformdiensten bestrijken die in het desbetreffende aanwijzingsbesluit zijn vermeld.

Aangewezen poortwachters moeten binnen zes maanden na de aanwijzing nalevingsrapporten indienen en deze ten minste één keer per jaar bijwerken. De poortwachters hebben aangewezen op 6 september 2023 zal de eerste rapporten moeten indienen door 7 maart 2024. De Commissie zal vervolgens een niet-vertrouwelijke samenvatting van elk nalevingsrapport publiceren.

De Commissie heeft ook (i) de antwoorden aan de overleg over het conceptmodel voor nalevingsrapporten die tussen 6 juni en 5 juli 2023 zijn ontvangen; en (ii) andere relevante sjablonen die aangewezen poortwachters moeten volgen om naleving van de DMA te garanderen.

Meer informatie is beschikbaar in de speciale Q & A.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending