Verbind je met ons

Zakelijk

De financiële problemen van Abdullah Al-Humaidi

DELEN:

gepubliceerd

on

Abdullah Al-Humaidi (foto links), de Koeweitse zakenman achter 'Dartford Disneyland', loopt mogelijk het risico de insolventieregels aan zijn laars te lappen nadat de Engelse rechtbank vorig jaar faillissementsaanklachten tegen hem had opgelegd als hij de insolventieregels niet volledig naleefde.

Al-Humaidi had het eigendom van de familie geconsolideerd in een holdingmaatschappij genaamd de KEH Group, waarvan de belangrijkste investering in de London Resort Company was, wat nog steeds een onvoltooide puinhoop is. KEHC (UK) LTD laat uit de laatste jaarrekening enorme verliezen zien.

Vorig jaar heeft The Telegraaf gemeld dat schuldeisers Al-Humaidi achtervolgen voor miljoenen ponden.

De outlet meldde ook dat de broer van Al-Humaidi, Dherar Al-Humaidi (foto rechts), in 2013 toetrad tot het bestuur van de London Resort Company toen Abdullah Al-Humaidi voor het eerst investeerde in het nu mislukte ontwikkelingsthemapark dat naar schatting meer dan £ 2.5 miljard heeft gekost. wanneer voltooid.

Dherar kan de bedrijven in de groep blijven leiden omdat zijn broer dat niet kan.

Na het faillissement nam Abdullah Al-Humaidi ontslag bij zijn belangrijkste bedrijf, KEH Group, dat zijn belangen bezat in Ebbsfleet United – een voetbalclub uit het vijfde niveau van Engeland – en de London Resort Company.

KEH Group is eigenaar van Ebbsfleet United via KEHC (VK), waar Al-Humaidi tot vorige maand directeur van was. KEHC (VK) had voorheen zeggenschap over een ander bedrijf genaamd Vision 1A Limited, dat vóór het faillissement onder de controle stond van Razan Alabdulrazaq en Hessa Alajeel.

advertentie

Toevallig zijn Razan en Hessa de vrouwen van Abdullah en Dherar Al-Humaidi.

Dit is niet de eerste keer dat Al-Humaidi familieleden gebruikt. Nadat de Koeweitse zakenman vorig jaar door het Londense Hooggerechtshof failliet werd verklaard, was hij dat ook vervangen door zijn neef in het bestuur van Ebbsfleet.

Al Humaidi is pas sinds november vorig jaar failliet verklaard, dus de officiële ontvanger of degene die de nalatenschap beheert, zal veel werk te doen hebben bij het afhandelen van een eventuele verklaring van zaken wanneer deze wordt gepresenteerd.

Wanneer iemand failliet wordt verklaard, worden bestuursmandaten van bedrijven ingetrokken, zijn creditcards verboden, evenals bankrekeningen, en zijn er een reeks maatregelen bedoeld om indien nodig een failliet te onderzoeken en elk vermeend wangedrag te melden.

Faillissementen kunnen doorgaans na een jaar na de datum van de aangifte om kwijtschelding verzoeken als de realisatie van de activa is voltooid en er sprake is van medewerking.

Er zijn valkuilen voor elke failliete persoon die probeert activa te verbergen of te verspreiden.

Failure to disclose the full or true extent of a bankrupt individual’s financial affairs, attempting to conceal assets, or dissipating assets following bankruptcy are all major offences that can have serious and damaging consequences for all involved.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending