Verbind je met ons

Zakelijk

Invest Cyprus verzekert het directeurschap van de WAIPA regionale stuurgroep

DELEN:

gepubliceerd

on

Invest Cyprus heeft met succes het directeurschap voor de Oost-Europese regio van de World Association of Investment Promotion Agencies (WAIPA) veiliggesteld. De aankondiging werd gedaan tijdens de 27e World Investment Conference die van 11 tot 14 december 2023 werd gehouden in het India International Convention and Expo Center in New Delhi.

Invest Cyprus, vertegenwoordigd door CEO Marios Tannousis, kwam met succes uit het shortlistingproces en weerspiegelt de inzet van de organisatie om de mondiale agenda van duurzame ontwikkeling te bevorderen door middel van strategische buitenlandse directe investeringen (FDI).

De World Investment Conference, georganiseerd door WAIPA, is een prestigieus platform dat overheidsfunctionarissen, bedrijfsleiders en hooggeplaatste vertegenwoordigers van investeringsbevorderingsagentschappen (IPA's) over de hele wereld samenbrengt. De conferentie van dit jaar concentreerde zich op het thema "Empowering Investors: IPA's die baanbrekend zijn voor toekomstige groei" en bood een unieke gelegenheid voor Invest Cyprus om zijn toewijding aan het bevorderen van duurzame groei in de Oost-Europese regio te demonstreren.

Marios Tannousis, CEO van Invest Cyprus, die een cruciale rol speelde in het pleiten voor meer eenheid onder de Europese investeringsbevorderingsorganisaties op het gebied van duurzaamheidsdoelstellingen, sprak zijn dank uit voor de steun die hij tijdens de conferentie ontving. “Wij geloven in de kracht van samenwerking om duurzame ontwikkeling te stimuleren. Door het directeurschap voor de regio Oost-Europa veilig te stellen, kunnen we actief bijdragen aan de mondiale dialoog over verantwoorde en impactvolle buitenlandse directe investeringen”, aldus de heer Tannousis.

De rol van Invest Cyprus als directeur van de WAIPA regionale stuurgroep zal het leiden en coördineren van de inspanningen omvatten om buitenlandse investeringen naar Oost-Europa aan te trekken, terwijl het tegelijkertijd aansluit bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Deze benoeming bevestigt de positie van Invest Cyprus als belangrijke speler in het internationale investeringslandschap.

Invest Cyprus kijkt ernaar uit om deze invloedrijke positie te benutten om kennisuitwisseling te bevorderen, best practices te delen en de samenwerking tussen internationale investeringsagentschappen te bevorderen. De organisatie blijft zich inzetten om ervoor te zorgen dat directe buitenlandse investeringen niet alleen bijdragen aan de economische groei, maar ook aan het aanpakken van mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, ongelijkheid en milieubescherming.

Het directeurschap van de WAIPA regionale stuurgroep is een bewijs van de toewijding van Invest Cyprus aan het vormgeven van een toekomst waarin duurzame ontwikkeling en verantwoorde investeringen hand in hand gaan.

advertentie

Over WAIPA

De World Association of Investment Promotion Agencies werd in 1995 in Genève opgericht als een niet-gouvernementele organisatie. Haar missie is het versterken en ondersteunen van agentschappen voor investeringsbevordering in het belangrijke werk dat zij doen om hun economieën te ontwikkelen; een stem zijn

voor IPA's internationaal; en om te dienen als brug tussen de publieke en private sector. De vereniging heeft meer dan 140 aangesloten organisaties die meer dan 100 landen vertegenwoordigen. www.waipa.org

Over Invest Cyprus

Als de nationale autoriteit van de regering van Cyprus die verantwoordelijk is voor het aantrekken en faciliteren van directe buitenlandse investeringen in het land, heeft Invest Cyprus een mandaat om Cyprus te promoten als de ideale zaken- en investeringsbestemming, waarbij het potentieel ervan als technologiehub en dynamisch financieel centrum binnen Cyprus wordt benadrukt. de EU en tegelijkertijd de beschikbare investeringsmogelijkheden in belangrijke sectoren onder de aandacht brengen. Ons team fungeert ter plaatse als lokale partner, ondersteunt bedrijven tijdens hun investeringstraject en zorgt ervoor dat alle bedrijfsontwikkeling naadloos en efficiënt verloopt. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.investcyprus.org.cy

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending