Verbind je met ons

uitgelicht

Mail Bomb Campaign in Spanje laat controlespoor achter naar Moskou?

DELEN:

gepubliceerd

on

Zat de Russische militaire inlichtingendienst in 2022 achter de distributie van bommen per post in Spanje? IFBG heeft uit geloofwaardige bronnen informatie ontvangen dat de terroristische staat Rusland zijn pogingen om Europa te destabiliseren niet opgeeft.

Dit zal niet de eerste keer zijn geweest dat de Russische autoriteiten hun veiligheidstroepen ruime speelruimte hebben gegeven om geheime speciale operaties in Europa te ontwikkelen en uit te voeren. Hiermee toont het Kremlin eens te meer aan dat het niet alleen een sponsor is van internationaal terrorisme, maar dat de Russische autoriteiten hun land hebben veranderd van een internationale maffia in een internationale terroristische organisatie onder leiding van een maffiaregime.

De inlichtingenofficieren die verantwoordelijk waren voor de campagne om pakketten met explosieven naar de Spaanse regering en strategische faciliteiten en de Oekraïense diplomatieke missie te sturen, hoopten hoogstwaarschijnlijk Europese functionarissen te verrassen en testten ook het gebruik van marionettengroepen voor het geval ze deze wilden gebruiken voor escalatie in de toekomst.

Het vermeende doel van de "postbom"-campagne was om een ​​boodschap over te brengen dat Rusland zijn agenten zou kunnen gebruiken om terroristische aanslagen in Europa te organiseren en wraak te nemen op landen die Oekraïne actief helpen in zijn strijd tegen de terroristische staat. Tot nu toe hebben Russische functionarissen hiervan afgezien uit angst voor de reactie van de NAVO.

Poetin zou zo'n drukinstrument nog steeds kunnen overwegen als Rusland te maken krijgt met grote militaire tegenslagen in Oekraïne.

De betrokkenheid van organisaties zoals de Russian Imperial Movement, een extreemrechtse monarchistische imperialistische groep die gelijkgestemde mensen in Europa heeft en waarvan wordt aangenomen dat ze banden hebben met de Russische inlichtingendienst, zou in de toekomst gunstig kunnen zijn voor de Russische inlichtingendiensten. Door gebruik te maken van dergelijke organisaties, die formeel niet direct verbonden zijn met staatsstructuren, kunnen ze de directe verantwoordelijkheid voor hun acties afschuiven op het Kremlin.

Ondanks alle pogingen van Rusland om Europa te destabiliseren, moeten beschaafde landen sterker worden in het tegengaan van dergelijke manifestaties en moeten strengere sancties worden toegepast op de terroristische staat.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending