Verbind je met ons

Europees parlement

De Pakistaanse minister van Handel spreekt de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement toe

DELEN:

gepubliceerd

on

De federale minister van Handel en Investeringen, Syed Naveed Qamar, sprak vandaag de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement toe in Brussel. De minister van Handel werd vergezeld door de Pakistaanse ambassadeur in België, Luxemburg en de Europese Unie, Dr. Asad Majeed Khan.

Dit was het derde debat dat door het Europees Parlement werd gehouden over de verwoestende, door het klimaat veroorzaakte overstromingen in Pakistan, die ongekend waren.

De toespraak van de minister van Handel werd gevolgd door een gedachtewisseling met de leden van het Europees Parlement (Europarlementariërs) die tot verschillende fracties behoren.

De minister van Handel dankte voorzitter Europarlementariër Pascal Canfin en de leden van de commissie voor de uitnodiging om de prestigieuze commissie van het EU-parlement toe te spreken en onderstreepte het belang van regelmatige parlementaire uitwisselingen tussen Pakistan en de EU.

Minister Naveed Qamar onderstreepte dat Pakistan op het nulpunt van de klimaatcrisis staat, ondanks het feit dat het minder dan 1 procent van de wereldwijde broeikasgassen draagt. Hij legde uit dat het land te lijden heeft gehad van extreme weersomstandigheden zoals droogte, bosbranden, ernstige hittegolven en catastrofale overstromingen.

De minister gaf aan dat Pakistan een aantal initiatieven heeft genomen om de nadelige effecten van klimaatverandering aan te pakken, maar de omvang en schaal van de huidige ramp gaat onze nationale capaciteit te boven en heeft een negatieve invloed op onze voortgang op de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

De minister gaf aan dat het land vastbesloten is om met steun en medewerking van vrienden en partners op een klimaatbestendige manier Beter Terug te Bouwen. De minister van Handel benadrukte dat aanhoudende preferentiële markttoegang een cruciale rol zal spelen bij het helpen van Pakistan bij het bereiken van zijn doelstellingen voor economisch herstel, groei en ontwikkeling, vooral in de nasleep van de ramp.

advertentie

Hij benadrukte dat de lopende discussie over verlies en schade naar voren moet worden gebracht in alle klimaatgerelateerde beraadslagingen op multilaterale fora, waaronder de komende COP 27 van de VN-conferentie over klimaatverandering.

De 81-koppige ENVI-commissie is een van de meest prominente en invloedrijke commissies van het Europees Parlement. Het houdt toezicht op en geeft advies over milieubeleid en maatregelen voor milieubescherming, volksgezondheid en voedselveiligheid.

In een afzonderlijke vergadering met de voorzitter van de Commissie Ontwikkelingssamenwerking (DEVE), Europarlementariër Tomas Tobe, benadrukte de minister de bereidheid van Pakistan om de ontwikkelingssamenwerking van Pak-EU uit te breiden en gebruik te maken van de Global Gateway-strategie van de EU om de door overstromingen getroffen gebieden te rehabiliteren en te reconstrueren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending