Verbind je met ons

Duitsland

Belangrijke Duitse bedrijven richten een consortium op voor lithiummijnbouw in Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

Toonaangevende Duitse bedrijven – Knauf Group, GP Günter Papenburg AG, Roxtec en het Duitse Instituut voor Lithium (ITEL) – hebben hun krachten gebundeld om een ​​consortium te vormen voor lithiumwinning met behulp van de afzettingen van Kazachstan.

Tijdens het werkbezoek aan Duitsland had minister van Industrie en Bouw Kanat Sharlapayev een ontmoeting met Manfred Grundke, lid van de raad van toezicht van GP Günter Papenburg AG, lid van de Oostelijke commissie van de Duitse economie en voorzitter van de landengroep voor Centraal-Azië.

Sharlapayev en Grundke kwamen overeen een werkgroep op te richten om het potentieel voor lithiumwinning en samenwerking op het gebied van gebruik te onderzoeken. Daarnaast overwogen ze het vooruitzicht van het ontwikkelen van een routekaart voor de implementatie van de initiatieven.

De partijen deelden de economische prestaties van de landen het afgelopen jaar, bespraken de huidige economische prestaties van Kazachstan en Duitsland en toonden wederzijdse belangstelling voor het verdiepen van de samenwerking op het gebied van energie-efficiëntie en het ontwikkelen van toeleveringsketens voor kritieke materialen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending