Verbind je met ons

rampen

'Het is angstaanjagend': Merkel geschokt terwijl het aantal doden door overstromingen stijgt tot 188 in Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel beschreef de overstromingen die delen van Europa zondag hebben verwoest als "angstaanjagend" nadat het dodental in de regio was gestegen tot 188 en een district van Beieren werd geteisterd door het extreme weer. schrijven Ralph Brock als Romana Füssel in Berchtesgaden, Wolfgang Rattay in Bad Neuenahr-Ahrweiler, Christoph Steitz in Frankfurt, Philip Blenkinsop in Brussel, Stephanie van den Berg in Amsterdam, Francois Murphy in Wenen en Matthias Inverardi in Düsseldorf.

Merkel beloofde snelle financiële hulp na een bezoek aan een van de gebieden die het zwaarst zijn getroffen door de recordregens en overstromingen die de afgelopen dagen alleen al in Duitsland ten minste 157 mensen het leven hebben gekost, tijdens de ergste natuurramp in het land in bijna zes decennia.

Ze zei ook dat regeringen beter en sneller zouden moeten worden in hun inspanningen om de impact van klimaatverandering aan te pakken slechts enkele dagen nadat Europa een pakket stappen had geschetst om tegen het midden van de eeuw een "netto-nul"-emissie te bereiken.

advertentie

"Het is angstaanjagend", zei ze tegen de inwoners van het stadje Adenau in de deelstaat Rijnland-Palts. "De Duitse taal kan nauwelijks de verwoesting beschrijven die heeft plaatsgevonden."

Terwijl de inspanningen werden voortgezet om vermiste mensen op te sporen, ging de verwoesting zondag door toen een district van Beieren, Zuid-Duitsland, werd getroffen door plotselinge overstromingen waarbij ten minste één persoon om het leven kwam.

Wegen werden veranderd in rivieren, sommige voertuigen werden weggevaagd en stukken land bedolven onder dikke modder in het Berchtesgadener Land. Honderden reddingswerkers waren op zoek naar overlevenden in het district, dat aan Oostenrijk grenst.

advertentie

"We waren hier niet op voorbereid", zei Bernhard Kern, beheerder van het Berchtesgadener Land, eraan toevoegend dat de situatie zaterdag laat "drastisch" was verslechterd, waardoor de hulpdiensten weinig tijd hadden om in te grijpen.

In de zwaarst getroffen wijk Ahrweiler ten zuiden van Keulen zijn ongeveer 110 mensen om het leven gekomen. Naar verwachting zullen daar meer lichamen worden gevonden naarmate het vloedwater zich terugtrekt, zegt de politie.

De Europese overstromingen, die woensdag begonnen, hebben vooral de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en delen van België getroffen. Hele gemeenschappen zijn afgesneden, zonder stroom of communicatie.

In Noordrijn-Westfalen zijn zeker 46 mensen omgekomen. Het dodental in België is zondag opgelopen tot 31.

Door de omvang van de overstromingen kunnen ze de Duitse algemene verkiezingen in september volgend jaar opschudden.

De staatspremier van Noord-Rijnland-Westfalen Armin Laschet, de kandidaat van de CDU-partij om Merkel te vervangen, verontschuldigde zich voor het lachen op de achtergrond terwijl de Duitse president Frank-Walter Steinmeier met de media sprak na een bezoek aan de verwoeste stad Erftstadt.

De Duitse regering zal meer dan 300 miljoen euro ($ 354 miljoen) klaarmaken voor onmiddellijke hulp en miljarden euro's om ingestorte huizen, straten en bruggen te repareren, vertelde minister van Financiën Olaf Scholz aan het weekblad Bild am Sonntag.

Een persoon waadt door water tijdens een overstroming in Guelle, Nederland, 16 juli 2021. REUTERS/Eva Plevier
Politieagenten en vrijwilligers ruimen puin op in een gebied dat is getroffen door overstromingen veroorzaakt door hevige regenval in Bad Münstereifel, Duitsland, 18 juli 2021. REUTERS/Thilo Schmuelgen

"Er is enorme schade en zoveel is duidelijk: degenen die hun bedrijven, hun huizen zijn kwijtgeraakt, kunnen de verliezen niet alleen opvangen."

Er zou ook een kortetermijnbetaling van 10,000 euro kunnen zijn voor bedrijven die zijn getroffen door de gevolgen van de overstromingen en de COVID-19-pandemie, vertelde minister van Economische Zaken Peter Altmaier aan de krant.

Wetenschappers, die dat al lang zeggen klimaatverandering zal leiden tot hevigere regenbuien, zei dat het nog enkele weken zou duren om zijn rol in deze meedogenloze regenval te bepalen.

De Belgische premier Alexander De Croo zei dat het verband met klimaatverandering duidelijk is.

In België, dat dinsdag een nationale rouwdag houdt, worden nog 163 mensen vermist of onbereikbaar. Het crisiscentrum zei dat het waterpeil daalde en dat er een enorme schoonmaakoperatie aan de gang was. Het leger werd naar de oostelijke stad Pepinster gestuurd, waar een tiental gebouwen zijn ingestort, om te zoeken naar verdere slachtoffers.

Ongeveer 37,0000 huishoudens zaten zonder elektriciteit en de Belgische autoriteiten zeiden dat de levering van schoon drinkwater ook een groot probleem was.

BRUGGEN GESLAAGD

Hulpdiensten in Nederland zeiden dat de situatie enigszins gestabiliseerd was in het zuidelijke deel van de provincie Limburg, waar de afgelopen dagen tienduizenden werden geëvacueerd, hoewel het noordelijke deel nog steeds op scherp stond.

"In het noorden houden ze de dijken nauwlettend in de gaten en of ze het houden", zei Jos Teeuwen van het waterschap zondag op een persconferentie.

In Zuid-Limburg maken de autoriteiten zich nog steeds zorgen over de veiligheid van verkeersinfrastructuur zoals wegen en bruggen die door het hoge water worden gehavend.

Nederland heeft tot nu toe alleen materiële schade door de overstromingen gemeld en geen dode of vermiste personen.

In Hallein, een Oostenrijkse stad in de buurt van Salzburg, scheurde zaterdagavond krachtige overstromingen door het stadscentrum toen de rivier de Kothbach buiten haar oevers trad, maar er vielen geen gewonden.

Veel delen van de provincie Salzburg en aangrenzende provincies blijven alert, en zondag blijft het regenen. De provincie West-Tirol meldde dat het waterpeil in sommige gebieden al meer dan 30 jaar niet meer was waargenomen.

Delen van Zwitserland bleven alert op overstromingen, hoewel de dreiging van enkele van de meest risicovolle wateren, zoals het Vierwoudstrekenmeer en de rivier de Aare in Bern, is afgenomen.

($ 1 = € 0.8471)

Klimaatverandering

Copernicus: Een zomer van bosbranden zag verwoesting en recordemissies rond het noordelijk halfrond

gepubliceerd

on

De Copernicus Atmosphere Monitoring Service heeft een zomer van extreme bosbranden op het noordelijk halfrond nauwlettend gevolgd, waaronder intense hotspots rond het Middellandse-Zeegebied en in Noord-Amerika en Siberië. De intense branden leidden tot nieuwe records in de CAMS-dataset, waarbij de maanden juli en augustus respectievelijk hun hoogste wereldwijde COXNUMX-uitstoot zagen.

Wetenschappers uit de Copernicus Atmosfeer Monitoring Service (CAMS) hebben een zomer van ernstige bosbranden nauwlettend gevolgd die veel verschillende landen op het noordelijk halfrond hebben getroffen en in juli en augustus recordkoolstofemissies hebben veroorzaakt. CAMS, dat namens de Europese Commissie wordt uitgevoerd door het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts met financiering van de EU, meldt dat niet alleen grote delen van het noordelijk halfrond werden getroffen tijdens het boreale vuurseizoen van dit jaar, maar ook het aantal branden, waren hun persistentie en intensiteit opmerkelijk.

Terwijl het boreale vuurseizoen ten einde loopt, onthullen CAMS-wetenschappers dat:

advertentie
  • Droge omstandigheden en hittegolven in de Middellandse Zee droegen bij aan een hotspot voor natuurbranden met veel intense en zich snel ontwikkelende branden in de hele regio, die grote hoeveelheden rookvervuiling veroorzaakten.
  • Juli was wereldwijd een recordmaand in de GFAS-dataset met 1258.8 megaton CO2 vrijgelaten. Meer dan de helft van de koolstofdioxide werd toegeschreven aan branden in Noord-Amerika en Siberië.
  • Volgens GFAS-gegevens was augustus ook een recordmaand voor branden, waarbij naar schatting 1384.6 megaton CO vrijkwam2 globaal de atmosfeer in.
  • Arctische bosbranden brachten 66 megaton CO . vrij2 tussen juni en augustus 2021.
  • geschatte CO2 de uitstoot van bosbranden in Rusland als geheel van juni tot augustus bedroeg 970 megaton, waarbij de Sakha-republiek en Chukotka 806 megaton voor hun rekening namen.

Wetenschappers van CAMS gebruiken satellietobservaties van actieve branden in bijna realtime om emissies te schatten en de impact van resulterende luchtvervuiling te voorspellen. Deze waarnemingen geven een maat voor de warmteafgifte van branden, bekend als vuurstralingsvermogen (FRP), dat gerelateerd is aan de emissie. CAMS schat de dagelijkse wereldwijde brandemissies met zijn Global Fire Assimilation System (GFAS) met behulp van de FRP-waarnemingen van de NASA MODIS-satellietinstrumenten. De geschatte emissies van verschillende luchtverontreinigende stoffen worden gebruikt als een oppervlaktegrensvoorwaarde in het CAMS-voorspellingssysteem, gebaseerd op het ECMWF-weervoorspellingssysteem, dat het transport en de chemie van luchtverontreinigende stoffen modelleert, om te voorspellen hoe de wereldwijde luchtkwaliteit tot vijf jaar zal worden beïnvloed. dagen vooruit.

Het boreale vuurseizoen duurt doorgaans van mei tot oktober, met piekactiviteit tussen juli en augustus. In deze zomer van bosbranden waren de meest getroffen regio's:

Middellandse Zee

advertentie

veel landen in oostelijke en centrale Middellandse Zee werden in juli en augustus getroffen door hevige bosbranden met rookpluimen die duidelijk zichtbaar zijn in satellietbeelden en CAMS-analyses en -voorspellingen die het oostelijke Middellandse Zeebekken doorkruisen. Aangezien Zuidoost-Europa te maken had met langdurige hittegolf, lieten CAMS-gegevens zien dat de dagelijkse brandintensiteit voor Turkije de hoogste niveaus in de GFAS-dataset bereikte die teruggaat tot 2003. Na de branden in Turkije werden andere landen in de regio getroffen door verwoestende bosbranden, waaronder Griekenland , Italië, Albanië, Noord-Macedonië, Algerije en Tunesië.

In augustus troffen ook branden het Iberisch schiereiland, die grote delen van Spanje en Portugal troffen, vooral een groot gebied bij Navalacruz in de provincie Avila, net ten westen van Madrid. Ten oosten van Algiers in het noorden van Algerije werden ook uitgebreide bosbranden geregistreerd, voorspellingen van CAMS GFAS tonen hoge oppervlakteconcentraties van het vervuilende fijnstof PM2.5.

Siberië

Terwijl de Sakha-republiek in het noordoosten van Siberië typisch elke zomer enige mate van natuurbrandactiviteit ervaart, was 2021 ongebruikelijk, niet alleen in omvang, maar ook in het aanhouden van zeer intense branden sinds begin juni. Een nieuw emissierecord werd gevestigd op 3rd Augustus voor de regio en de emissies waren ook meer dan het dubbele van het totaal van juni tot augustus. Bovendien bereikte de dagelijkse intensiteit van de branden sinds juni een bovengemiddeld niveau en begon pas begin september af te nemen. Andere getroffen gebieden in Siberië zijn de autonome oblast Chukotka (inclusief delen van de poolcirkel) en de oblast Irkoetsk. De verhoogde activiteit waargenomen door CAMS-wetenschappers komt overeen met verhoogde temperaturen en verminderde bodemvochtigheid in de regio.

Noord Amerika

In juli en augustus woedden er grootschalige bosbranden in de westelijke regio's van Noord-Amerika, met gevolgen voor verschillende Canadese provincies, de Pacific Northwest en Californië. De zogenaamde Dixie Fire die over Noord-Californië woedde, is nu een van de grootste die ooit in de geschiedenis van de staat is opgetekend. De vervuiling die het gevolg was van de aanhoudende en intense brandactiviteit had gevolgen voor de luchtkwaliteit voor duizenden mensen in de regio. CAMS wereldwijde voorspellingen toonden ook een mengsel van rook van de langlopende bosbranden die in Siberië en Noord-Amerika over de Atlantische Oceaan reizen. Een duidelijke rookpluim trok eind augustus over de Noord-Atlantische Oceaan en bereikte de westelijke delen van de Britse eilanden voordat hij de rest van Europa overstak. Dit gebeurde toen stof uit de Sahara in de tegenovergestelde richting over de Atlantische Oceaan reisde, inclusief een deel over zuidelijke delen van de Middellandse Zee, wat resulteerde in een verminderde luchtkwaliteit. 

Mark Parrington, Senior Scientist en natuurbrandexpert bij de ECMWF Copernicus Atmosphere Monitoring Service, zei: "De hele zomer hebben we de natuurbrandactiviteit op het noordelijk halfrond gemonitord. Wat opviel als ongebruikelijk waren het aantal branden, de grootte van de gebieden waarin ze brandden, hun intensiteit en ook hun persistentie. De bosbranden in de republiek Sakha in het noordoosten van Siberië branden bijvoorbeeld sinds juni en begonnen pas eind augustus af te nemen, hoewel we begin september enkele aanhoudende branden hebben waargenomen. Het is een soortgelijk verhaal in Noord-Amerika, delen van Canada, de Pacific Northwest en Californië, die sinds eind juni en begin juli te maken hebben met grote bosbranden en nog steeds aan de gang zijn.”

“Het is zorgwekkend dat drogere en hetere regionale omstandigheden - veroorzaakt door de opwarming van de aarde - de ontvlambaarheid en het brandrisico van vegetatie vergroten. Dit heeft geleid tot zeer hevige en snel ontwikkelende branden. Terwijl de lokale weersomstandigheden een rol spelen in het daadwerkelijke brandgedrag, draagt ​​klimaatverandering bij aan het creëren van de ideale omgeving voor natuurbranden. De komende weken worden ook meer branden over de hele wereld verwacht, naarmate het vuurseizoen in de Amazone en Zuid-Amerika zich verder ontwikkelt”, voegde hij eraan toe.

Meer informatie over bosbranden op het noordelijk halfrond in de zomer van 2021.

De CAMS Global Fire Monitoring-pagina is toegankelijk hier

Lees meer over brandbewaking in de CAMS Vraag en antwoord over wildvuur.

Copernicus is een onderdeel van het ruimteprogramma van de Europese Unie, met financiering door de EU, en is het vlaggenschipprogramma voor aardobservatie, dat werkt via zes thematische diensten: Atmosphere, Marine, Land, Climate Change, Security and Emergency. Het levert vrij toegankelijke operationele gegevens en diensten die gebruikers betrouwbare en actuele informatie over onze planeet en haar omgeving bieden. Het programma wordt gecoördineerd en beheerd door de Europese Commissie en uitgevoerd in samenwerking met de lidstaten, de European Space Agency (ESA), de European Organization for the Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT), het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts ( ECMWF), EU-agentschappen en Mercator Océan, onder andere.

ECMWF exploiteert twee diensten van het Copernicus-aardobservatieprogramma van de EU: de Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) en de Copernicus Climate Change Service (C3S). Ze dragen ook bij aan de Copernicus Emergency Management Service (CEMS), die wordt uitgevoerd door de EU Joint Research Council (JRC). Het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) is een onafhankelijke intergouvernementele organisatie die wordt ondersteund door 34 staten. Het is zowel een onderzoeksinstituut als een 24/7 operationele dienst, die numerieke weersvoorspellingen produceert en verspreidt naar haar lidstaten. Deze gegevens zijn volledig beschikbaar voor de nationale meteorologische diensten in de lidstaten. De supercomputerfaciliteit (en bijbehorend gegevensarchief) bij ECMWF is een van de grootste in zijn soort in Europa en de lidstaten kunnen 25% van de capaciteit voor hun eigen doeleinden gebruiken.

ECMWF breidt voor sommige activiteiten zijn locatie uit in zijn lidstaten. Naast een hoofdkantoor in het VK en een computercentrum in Italië, zullen vanaf zomer 2021 nieuwe kantoren worden gevestigd in Bonn, Duitsland, met een focus op activiteiten die worden uitgevoerd in samenwerking met de EU, zoals Copernicus.


De website van de Copernicus Atmosphere Monitoring Service.

De Copernicus Climate Change Service-website. 

Meer informatie over Copernicus.

De ECMWF-website.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

#EUSpace

Verder lezen

rampen

Brand in Noord-Macedonisch COVID-19-ziekenhuis doodt minstens 14

gepubliceerd

on

By

Veertien mensen werden gedood en 12 ernstig gewond toen er woensdag (19 september) brand uitbrak in een geïmproviseerd ziekenhuis voor COVID-8-patiënten in de Noord-Macedonische stad Tetovo, zei het ministerie van Volksgezondheid van het Balkanland vandaag (9 september), schrijft Fatos Bytyc, Reuters.

Het parket zei dat DNA-analyses nodig zouden zijn om enkele van de slachtoffers te identificeren, allemaal patiënten in een ernstige toestand. Onder de slachtoffers was geen medisch personeel.

Op het moment van de brand werden in totaal 26 patiënten ondergebracht in het COVID-19-ziekenhuis, zei minister van Volksgezondheid Venko Filipce.

advertentie

"De resterende 12 patiënten met levensbedreigende verwondingen worden verzorgd in het Tetovo-ziekenhuis", zei Filipce op Twitter.

Premier Zoran Zaev zei dat de brand werd veroorzaakt door een explosie en dat het onderzoek aan de gang was. Lokale media zeiden dat een bus met zuurstof of gas mogelijk is ontploft.

Een ziekenhuis voor patiënten met coronavirusziekte (COVID-19) wordt gezien na het uitbreken van een brand in Tetovo, Noord-Macedonië, 9 september 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Lokale media toonden beelden van een enorme brand die rond 9 uur (1900 GMT) uitbrak in het ziekenhuis in het westen van de stad terwijl brandweerlieden ter plaatse renden. De brand was na enkele uren geblust.

advertentie

Het ongeluk vond plaats op de dag dat Noord-Macedonië 30 jaar geleden onafhankelijk werd van het voormalige Joegoslavië. Alle officiële vieringen en evenementen werden donderdag geannuleerd, zei het kantoor van president Stevo Pendarovski.

Sinds half augustus nemen de gevallen van coronavirus toe in Noord-Macedonië, wat de regering ertoe aanzet strengere sociale maatregelen in te voeren, zoals gezondheidspassen voor cafés en restaurants.

Het land van 2 miljoen meldde de afgelopen 701 uur 24 nieuwe besmettingen met het coronavirus en 24 doden.

De stad Tetovo, voornamelijk bewoond door etnische Albanezen, heeft een van de hoogste aantal gevallen van coronavirus in het land.

Verder lezen

rampen

In het kielzog van Ida staat Louisiana een maand zonder stroom te wachten terwijl de hitte stijgt

gepubliceerd

on

By

Zuid-Louisiana zette zich schrap voor een maand zonder elektriciteit en betrouwbare watervoorziening in de nasleep van orkaan Ida, een van de krachtigste stormen die ooit de Amerikaanse Golfkust heeft getroffen, toen mensen werden geconfronteerd met verstikkende hitte en vochtigheid, schrijven Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar in New Orleans, Peter Szekely in New York, Nathan Layne in Wilton, Connecticut, Barbara Goldberg in Maplewood, New Jersey, Maria Caspani in New York en Kanishka Singh in Bengaluru, Maria Caspani en Daniel Trotta.

De storm heeft minstens vier mensen gedood, zeiden functionarissen, een tol die veel hoger had kunnen zijn als er geen versterkt dijksysteem was gebouwd rond New Orleans na de verwoesting van de orkaan Katrina 16 jaar geleden.

(Afbeelding van orkaan Ida die Gulf Coast treft)

advertentie

Aan het begin van dinsdag zaten ongeveer 1.3 miljoen klanten zonder stroom 48 uur nadat de storm aan land was gekomen, de meeste in Louisiana. Stroomuitval, die gegevens verzamelt van Amerikaanse nutsbedrijven.

Ambtenaren waren niet in staat om een ​​volledige schadebeoordeling uit te voeren omdat omgevallen bomen de wegen verstopten, zei Deanne Criswell, hoofd van het Amerikaanse Federal Emergency Management Agency.

Om het lijden nog te verergeren, bereikte de hitte-index in een groot deel van Louisiana en Mississippi 95 graden Fahrenheit (35 graden Celsius), zei de National Weather Service.

advertentie

"We willen allemaal airconditioning... Zelfs als je een generator hebt, gaan ze na zoveel dagen kapot", zei de gouverneur van Louisiana, John Bel Edwards.

"Niemand is tevreden" met de schatting dat de stroom misschien pas over 30 dagen wordt hersteld, voegde hij eraan toe, terwijl hij de hoop uitsprak dat de 20,000 lijnwerkers in de staat en duizenden anderen die onderweg waren, eerder klaar zouden zijn.

President Joe Biden bood federale hulp bij het herstellen van de macht tijdens een gesprek met minister van Energie Jennifer Granholm en de chefs van twee van de grootste nutsbedrijven van de Gulf Coast, Entergy. (ETR.N) en Zuid-Co (ZOON), zei het Witte Huis.

In het Ochsner St. Anne Hospital ten zuidwesten van New Orleans pompten tankwagens van 6,000 gallon brandstof en water in tanks om de airconditioning draaiende te houden. Het medisch centrum is gesloten voor iedereen, op een paar noodpatiënten na.

De restaurants in New Orleans, waarvan vele voor de storm gesloten zijn, gaan ook een onzekere toekomst tegemoet vanwege een gebrek aan elektriciteit en faciliteiten, waardoor herinneringen worden opgeroepen aan de moeilijkheden die bedrijven wekenlang teisterden na Katrina.

"Dit voelt absoluut als Katrina", zegt Lisa Blount, een woordvoerder van het oudste eetcafé van de stad, Antoine's, een mijlpaal in de Franse wijk. "Om te horen dat de stroom mogelijk twee tot drie weken uitvalt, dat is verwoestend."

Zelfs de stroomgeneratoren waren gevaarlijk. Negen mensen in St. Tammany Parish ten noordoosten van New Orleans zijn naar het ziekenhuis gebracht voor koolmonoxidevergiftiging door een gasgenerator, aldus de media.

Een man loopt langs een beschadigde elektriciteitskabel in een straat nadat orkaan Ida aan land kwam in Louisiana, in New Orleans, Louisiana, VS 30 augustus 2021. REUTERS/Marco Bello
Een verwoeste auto wordt gezien onder het puin van een gebouw nadat orkaan Ida op 31 augustus 2021 aan land kwam in Louisiana, VS. REUTERS/Marco Bello

Ongeveer 440,000 mensen in Jefferson Parish ten zuiden van New Orleans zitten mogelijk een maand of langer zonder elektriciteit nadat elektriciteitspalen zijn omgevallen, zei raadslid Deano Bonano, daarbij verwijzend naar opmerkingen van machtsfunctionarissen.

"De schade hiervan is veel erger dan Katrina, gezien vanuit het oogpunt van de wind", zei Bonano in een telefonisch interview.

Onder de vier doden vielen twee doden bij het instorten van een snelweg in het zuidoosten van de Mississippi, waarbij nog tien ernstig gewond raakten. Een man stierf toen hij probeerde door hoog water te rijden in New Orleans en een andere toen een boom viel op een huis in Baton Rouge.

De moerassige gebieden ten zuiden van New Orleans werden het zwaarst getroffen door de storm. Het hoge water trok zich uiteindelijk terug van de snelweg naar Port Fourchon, de meest zuidelijke haven van Louisiana, en liet een spoor van dode vissen achter. Meeuwen zwermden over de snelweg om ze op te eten.

Port Fourchon leed grote schade en sommige wegen waren nog steeds geblokkeerd. Ambtenaren lieten alleen hulpdiensten door naar Grand Isle, een barrière-eiland in de Golf van Mexico. Het kan weken duren voordat de wegen zijn vrijgemaakt, zeiden ze.

Een rij auto's strekte zich uit over minstens anderhalve kilometer van een tankstation met brandstof in Mathews, een gemeenschap in de parochie Lafourche.

Meer dan de helft van de inwoners van Jefferson Parish reed thuis de storm uit, zei Bonano, en velen bleven met niets achter.

"Er zijn geen supermarkten open, geen benzinestations open. Dus ze hebben niets", zei hij.

De verzwakte overblijfselen van de storm stortten zware regen in het naburige Mississippi terwijl het naar Alabama en Tennessee reisde. Zware regenval en plotselinge overstromingen waren mogelijk op woensdag (1 september) in het midden van de Atlantische Oceaan en het zuiden van New England, aldus voorspellers.

Sheriff's agenten in St. Tammany Parish, Louisiana deden onderzoek naar de verdwijning van een 71-jarige man na een schijnbare alligatoraanval in het overstromingswater.

De vrouw van de man vertelde de autoriteiten dat ze maandag een grote alligator haar man zag aanvallen in de kleine gemeenschap van Avery Estates, ongeveer 35 kilometer ten noordoosten van New Orleans. Ze stopte de aanval en trok haar man uit het water.

Zijn verwondingen waren ernstig, dus nam ze een kleine boot om hulp te halen, maar ontdekte dat haar man verdwenen was toen ze terugkeerde, zei het kantoor van de sheriff in een verklaring.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending