Verbind je met ons

Culture

'In the Name of Music': Georgië's jaarlijkse viering van kunst, wijn en harmonie in Tsinandali

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Tsinandali, Georgië is misschien niet een plaats waar velen van hebben gehoord, maar het heeft een enorme historische en culturele waarde voor het land en dient als een van de meest gerenommeerde centra voor artistieke, literaire, muzikale en wijnbereidingstalenten. Gelegen in de regio Kakheti, het hart van de Georgische wijnregiowas het dorp Tsinandali eigendom van Prins Alexander Chavchavadze, een 19th eeuwse aristocratische dichter, letterkundige en publieke weldoener bekend als de ‘vader van de Georgische romantiek’, die zijn geërfde landgoed transformeerde in een cultureel centrum van kennis, kunst, wetenschap en muziek. Door zijn landgoed te transformeren in een echte botanische tuin, die zelf werd omringd door enkele van de oudste en beste wijngaarden van Georgië, werd het Tsinandali-landgoed omgetoverd tot een regionale salon waar beroemdheden als de Russische schrijvers Alexander Lumontov en Alexander Poesjkin, evenals de Franse schrijver Alexandre, woonden. Doema's, schrijft Michael Rossi.

Gedurende een groot deel van de 19th eeuw stond het landgoed Tsinandali bekend als een culturele oase van literaire discussie, artistieke expressie en wijnbouw. Zijderoutegroep, een particuliere investeringsorganisatie gevestigd in Georgië, heeft zwaar geïnvesteerd in de restauratie van het landgoed Tsinandali, met de bedoeling het terug te brengen naar zijn 19e staat.th eeuw als een centrum van artistieke en culturele uitwisseling. De Groep is actief geweest in het op de markt brengen van Georgië als locatie voor detailhandel, toerisme, horeca en entertainment, met het jaarlijkse Tsinandali Festival als een van de meest populaire evenementen.

Tegenwoordig is het landgoed de thuisbasis van de Tsinandali-festival, een 10-daags festival voor klassieke muziek dat enkele van 's werelds beroemdste artiesten, dirigenten, componisten, muziekwetenschappers en artiesten uit de Kaukasus, de buurlanden van de voormalige Sovjet-Unie en de wijdere regio uitnodigt "om de wereld van de muziek te verkennen en hun muzikale opleiding bevorderen door middel van professionele seminars en masterclasses.” Omdat het momenteel tussen 30 september en 9 oktober zijn vijfde achtereenvolgende jaar beleeft, is het Festival uitgegroeid tot een brug voor diplomatieke en culturele uitwisselingen tussen de landen van de Kaukasus en de wijdere regio van de voormalige Sovjet-Unie. Volgend jaar, in 2024, zal de Berliner Philharmoniker daar optreden, waarmee de stijgende status en bekendheid binnen de muzikale gemeenschap wordt getoond.

Hoewel de burgerzin van het festival uitsluitend en exclusief functioneert om dialoog, vrede en samenwerking te bevorderen “in naam van de muziek”, staat de burgerzin van het festival in schril contrast tegen de achtergrond van politieke instabiliteit in sommige delen van de voormalige Sovjet-Unie, zoals Oekraïne en Azerbeidzjan. . Een perfect voorbeeld van dit streven naar inclusiviteit is dat het festival gastheer is voor het Pan-Kaukasische Jeugdorkest, dat bestaat uit meer dan tachtig jonge muzikanten uit de Kaukasus-regio en wordt geleid door muziekdirecteur Gianandrea Noseda, die sinds de eerste editie in september 2019 Resident is. Dit jaar heeft het orkest jonge muzikanten uit Oekraïne, Rusland, Georgië, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije, Kazachstan en Turkmenistan samengebracht om klassieke muziekstukken te spelen, waardoor mensen dichter bij elkaar worden gebracht door middel van muziek en culturele samenwerking.

Als een van de vlaggenschipprojecten van de Silk Road Group zijn zowel het Festival als de stad Tsinandali minutieus benadrukt als de historische connectie van Georgië met de legendarische Zijderoute die beschavingen van China in het Oosten met het Byzantijnse Rijk in het Westen en aan de andere kant van de wereld met elkaar verbond. Centraal-Azië. Deze Centraal-Aziatische connectie wordt niet alleen weerspiegeld in de jaarlijkse line-up van artiesten, muzikanten en artiesten uit de regio, maar ook in een van de belangrijkste partners van de Silk Road Group, Jerkin Tatisjev, voorzitter van het in Singapore gevestigde Kusto-groep, die een van de oprichters van het festival was en het evenement lange tijd heeft verdedigd als een kans om de regio in een positiever licht te presenteren aan de wijdere wereld, afgezien van het politieke nieuws.

Culturele evenementen zoals het Tsinandali Festival kunnen dienen als instrumenten voor zachte macht en diplomatie, aangezien Georgië snel een belangrijke bestemming aan het worden is voor reizen, zakendoen en ondernemerschap. Door eenvoudigweg te leren over de in Georgië verbouwde wijnbereiding naast historische centra van leren en innovatie zoals het Tsinandali Estate, kan Georgië er trots op zijn te weten dat zijn eigen geschiedenis, cultuur, tradities en prestaties vergelijkbaar zijn in stijl met de wijngaarden van Noord-Italië, de salons van Parijs, en de muziekcentra Wenen.

Bovendien biedt het festival deelname aan de bredere buurlanden van Georgië, waardoor het soort samenwerking wordt bevorderd dat niet alleen in West-Europese kringen wordt geprezen, maar ook wordt teruggegrepen op de multiculturele harmonie van de Sovjetperiode, en hoe deze diversiteit de vrede in regio's kan bevorderen. die vaak in conflict zijn geweest. Dit is met name nodig in het licht van de recente gebeurtenissen in Oekraïne en Azerbeidzjan die zowel de politieke kloof tussen de regeringen in Moskou en Kiev, als Bakoe en Jerevan hebben verdiept, maar ook zijn doorgedrongen in ogenschijnlijk niet-politieke activiteiten zoals atletiekwedstrijden waarbij spelers hebben geweigerd deel te nemen met teamleden van de andere kant, of weiger simpelweg helemaal te concurreren. Dat het festival gewijd blijft aan de geest van dialoog door middel van kunst, muziek en samenwerking, weerspiegelt de essentie van wat de Zijderoute van de geschiedenis was: een kanaal voor culturele uitwisseling, communicatie van ideeën, een harmonie van smaken en geuren, en een integratie van volkeren.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending