Verbind je met ons

European Space Agency

Maan en verder: nieuw gedeelte met gegevens over de ruimte-economie

DELEN:

gepubliceerd

on

De afgelopen tien jaar is er steeds meer belangstelling voor alles wat met de ruimte te maken heeft. De ruimtevaarteconomie is nu een hot topic onder bedrijven, burgers en overheden, waarbij steeds meer gebieden betrokken zijn. Van de ondersteuning van het monitoren van de klimaatverandering tot veiligheids- en defensiemechanismen, en de ontwikkeling van hoogwaardige digitale en communicatiesystemen: de ruimte-economie speelt een steeds grotere rol in de huidige samenleving. 

Als gevolg van dit groeiende belang nam ook de vraag naar betrouwbare en actuele statistieken over de ruimtevaarteconomie toe. Om aan deze behoefte te voldoen, werkte Eurostat samen met de European Space Agency.

(ESA) en die van de Europese Commissie Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) om een ​​thematische rekening te creëren voor ruimte-economische activiteiten in Europa. 

Er is een nieuwe webpagina op de website Thematisch verslag van de Europese ruimte-economie als onderdeel van onze sectie over experimentele statistieken. Deze thematische rekening zal geconsolideerde statistieken over de belangrijkste zaken opleveren bruto binnenlands product (BBP)-indicatoren voor de ruimtevaarteconomie, inclusief uitgang, bruto toegevoegde waarde (GVA), werk en broeikasgas (BKG)-uitstoot. Deze statistieken zijn opgebouwd met behulp van het aanbod- en gebruiksraamwerk van de Systeem van Nationale Rekeningen.

(SNA 2008), waardoor de directe, indirecte en geïnduceerde bijdrage van de ruimtevaarteconomie kan worden vastgelegd.

Na de lancering van de webpagina zal Eurostat vandaag (15 december) zijn eerste resultaten over de ruimtevaarteconomie van de EU publiceren. Deze omvatten gegevens over de export en import van ruimtevaartuigen (inclusief satellieten) en lanceervoertuigen van ruimtevaartuigen. Het artikel waarin de methodologie van het verslag wordt beschreven, dat in samenwerking met het JRC en ESA is gepubliceerd, zal op dezelfde dag worden vrijgegeven. 

Eveneens op 15 december verscheen een co-publicatie van ESA, JRC en Eurostat met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en het United States Bureau of Economic Analysis (BEA), getiteld “International, North American and European Statistical Classifications for Space Economy Measurement” zal worden vrijgegeven. Dit zal voor het eerst een uitgebreide lijst van vergelijkbare statistische codes presenteren om de ruimtevaarteconomie op internationaal, Noord-Amerikaans en Europees niveau te meten.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending