Verbind je met ons

Landbouw

Commissie verzoekt om opmerkingen over voorgestelde herziening EU-staatssteunregels voor landbouw, bosbouw en visserij

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie is alle geïnteresseerden uitnodigen commentaar te geven op voorgestelde herziene staatssteunregels voor de landbouw, bosbouw en visserij sectoren. Het doel van de voorgestelde herziening is om de huidige regels af te stemmen op de huidige strategische prioriteiten van de EU, met name de Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (CAP), de Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB), evenals aan de Europese Green Deal. Lidstaten en andere belanghebbenden kunnen tot 13 maart 2022 reageren op de consultatie.

De Commissie heeft een evaluatie van de bestaande regels die van toepassing zijn op de land- en bosbouwsector en voert ook een evaluatie uit van de regels die van toepassing zijn op de visserijsector. De verzamelde input is verwerkt in de voorstellen waarover geconsulteerd wordt. Op basis hiervan is de Commissie van oordeel dat de onderzochte regels goed werken en in grote lijnen geschikt zijn voor het beoogde doel. Tegelijkertijd bleek uit de evaluatie dat ze bepaalde gerichte herzieningen nodig hebben, waaronder verduidelijking van sommige concepten, verdere stroomlijning en vereenvoudiging, evenals aanpassingen om beter rekening te houden met markt- en technologische ontwikkelingen en de huidige strategische prioriteiten van de EU.

Bovendien moeten de regels worden aangepast om de lidstaten in staat te stellen de hervormde Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (CAP) en de nieuwe Europees Fonds voor maritieme zaken, visserij en aquacultuur (EMFAF). In dit verband stelt de Commissie een aantal wijzigingen in de verschillende reeksen regels voor. De goedkeuring van de herziene regels is gepland voor eind 2022.

Uitvoerend vicevoorzitter Margrethe Vestager, belast met het mededingingsbeleid, verklaarde: “De voorstellen van vandaag zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat onze regels inzake staatssteun voor de landbouw-, bosbouw- en visserijsector geschikt zijn voor de groene transitie. De herziene regels zullen het voor de lidstaten ook gemakkelijker en sneller maken om financiering te verstrekken, zonder onnodige concurrentieverstoringen op de interne markt te veroorzaken. We moedigen alle geïnteresseerde partijen aan om hun mening te delen.”

advertentie

Een persbericht is beschikbaar online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie
advertentie

Trending