Verbind je met ons

Europees parlement

Europese jongerenhoorzitting: Jongeren zullen hun beste ideeën aan de leden van het Europees Parlement presenteren 

DELEN:

gepubliceerd

on

Als vervolg op het Europese Jeugdevenement van 2023 (EYE2023) zullen jongeren tijdens een openbare hoorzitting met Europarlementariërs de EYE2023-ideeën bespreken die de meeste steun hebben gekregen vandaag (7 november).

EP-voorzitter Roberta Metsola zal de openingstoespraak houden tijdens de hoorzitting, waarna tien jonge “EYEdea-boosters”, geselecteerd via een open oproep uit verschillende landen in Europa, de “Rapport Jeugdideeën” met leden van het Europees Parlement, met de nadruk op de zorgen van jonge kiezers in de aanloop naar de Europese verkiezingen van 2024.

Later op de middag komen Europarlementariërs en jongerenorganisaties, maar ook vertegenwoordigers van andere EU-instellingen en internationale organisaties, bijeen in tien workshops, één voor elk idee dat in het rapport is opgenomen, om te bespreken hoe deze kwesties kunnen worden ontwikkeld en gepromoot.

Wanneer: Dinsdag 7.11 van 13.30-15.00 CET (presentatie en debatten) en 15.30-17.30 (workshops)

Waar: EP in Brussel, SPAAK-gebouw, lokaal 4B1

Hoe deelnemen: het evenement staat open voor journalisten met accreditatie; het kan worden gevolgd leven over het Multimediacentrum van het EP.

Achtergrond

advertentie

Het Jeugdideeënrapport, gepubliceerd in 24 talen, is het hoogtepunt van de OOG2023 evenement waar 8,500 jongeren elkaar op 9 en 10 juni in Straatsburg ontmoetten om hun eigen visie op de toekomst van Europa te delen en vorm te geven. Het bevat de vijftien populairste ideeën over kwesties die belangrijk zijn voor jongeren, bijvoorbeeld over het aanpakken van desinformatie, stages, voorlichting over reproductieve en seksuele gezondheid, klimaatverandering, voedselverspilling en meer.

Het European Youth Event brengt duizenden jongeren uit de hele Europese Unie en de wereld samen. Het is een unieke kans voor 16- tot 30-jarigen om te communiceren, elkaar te inspireren en van gedachten te wisselen met experts, activisten, beïnvloeders en besluitvormers, midden in het hart van de Europese democratie. Het evenement van 2023 concentreerde zich op 2024 Europese verkiezingen, de rol van de democratie en de betrokkenheid van jongeren.

Meer informatie 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending