Verbind je met ons

Cyprus

Extreme weersomstandigheden: EU mobiliseert hulp voor Slovenië en Cyprus

DELEN:

gepubliceerd

on

Op zondag (6 augustus) hebben zowel Slovenië als Cyprus het EU-mechanisme voor civiele bescherming geactiveerd vanwege de overstromingen en bosbranden die deze landen teisteren.

Als reactie op Het Sloveense verzoek om hulp bij het opvangen van overstromingsschadeFrankrijk stuurt twee graafmachines met technische eenheden, en Duitsland stuurt twee geprefabriceerde bruggen, twee graafmachines en respectievelijk personeel. De Copernicus-satellietkaarten van de EU hebben tot nu toe verschillende kaarten van de getroffen gebieden opgeleverd en er is al een verbindingsofficier van het Coördinatiecentrum voor respons in noodsituaties van de EU ter plaatse. Volgens de Sloveense autoriteiten is dit de ergste overstromingssituatie in het land in de recente geschiedenis. Er zijn slachtoffers gevallen en duizenden moesten hun huizen verlaten om aan de overstromingen te ontsnappen, terwijl de zware weersomstandigheden aanhouden en de rivieren in het hele land overstromen.

na een verzoek ingediend door Cyprus om het land te helpen verwoestende branden te bestrijden op het eiland mobiliseert de EU twee Canadair-brandbestrijdingsvliegtuigen van de EU-pool voor civiele bescherming, gestationeerd in Griekenland. Griekenland stuurt ook 20 ton vloeibare brandvertrager via het EU-mechanisme voor civiele bescherming. De EU staat klaar om beide landen verder te helpen.

Crisisbeheersingscommissaris Janez Lenarčič (afgebeeld) zei: “In de nasleep van verwoestende overstromingen in Slovenië en meedogenloze bosbranden in Cyprus, werkt de EU de klok rond om noodhulp te kanaliseren. Ik dank Duitsland en Frankrijk voor hun snelle reactie en roep de hele Europese gemeenschap voor civiele bescherming op om te reageren op deze overweldigende ramp die het land treft. We staan ​​ook klaar om het volledige scala aan herstel- en ondersteuningsinstrumenten van de EU in te zetten. Ik wil ook Griekenland bedanken voor zijn onmiddellijke noodhulp bij de bosbranden op Cyprus. Dit is EU-solidariteit op zijn best.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending