Verbind je met ons

EU

World Radio Dag 2014: Europese radio verkoop huizen en industrie partners vieren kracht van medium

DELEN:

gepubliceerd

on

Dit jaar maken Europese radioverkoophuizen voor de tweede keer van de gelegenheid gebruik van de Wereldradiodag (13 februari), uitgeroepen door de UNESCO op haar 36e Algemene Conferentie in november 2011, om de industrie uit te nodigen een medium te vieren dat een sleutelrol speelt onderdeel van het leven van miljoenen mensen over de hele wereld.

This year, egta has chosen to highlight radio’s ability to give each listener a unique experience within the ‘theatre of the mind’, while at the same time conveying messages to millions of people simultaneously via one of the few truly mass media available to marketers. Three radio spots commissioned by egta demonstrate this unique capacity of radio to create images on the canvas of our imagination.

Met een speciale websiteegta benadrukt de belangrijkste sterke punten van radio: het vermogen om een ​​groot en betrokken publiek te bereiken, het uitzonderlijke aanbod aan adverteerders, de creatieve kracht en de innovatie voor de luisteraars van vandaag en morgen. We moedigen bezoekers aan om een ​​selectie van best practice-voorbeelden te ontdekken met betrekking tot de promotie van radio als medium en het ondersteunen van radiomerken.

De Wereldradiodag erkent radio als een massamedium dat het breedste publiek ter wereld bereikt en krachtige communicatie biedt tegen lage kosten. Radio bereikt afgelegen gemeenschappen en kwetsbare mensen. Het maakt debat mogelijk en ondersteunt inspanningen op het gebied van noodcommunicatie en rampenbestrijding. Maar de radio heeft ook een andere kant te vieren: zij brengt muziek, sport, amusement, drama, lokaal nieuws en inhoud naar haar trouwe publiek. Radio is een metgezel voor miljarden mensen over de hele wereld.

However, great content comes at a price, and egta’s role is to support its members – the sales houses that represent the radio industry in Europe and beyond – as they deliver a sound financial base for radio. All private and many public service radio broadcasters rely to different degrees on revenues from advertising, and it is crucial that advertisers and their media agencies recognise the true value of the medium for building brands and driving sales. Happy World Radio Day!

Over egta

egta is de vereniging die televisie- en radioverkoophuizen vertegenwoordigt, hetzij onafhankelijk van de zender, hetzij intern, die de advertentieruimte van zowel particuliere als openbare televisie- en radiostations in heel Europa en daarbuiten op de markt brengen. egta vervult verschillende functies voor haar leden op uiteenlopende activiteitengebieden, zoals regelgeving, publieksmeting, verkoopmethoden, interactiviteit, cross-media, technische standaarden, nieuwe media enz. Gedurende haar 35-jarig bestaan ​​is egta het referentiecentrum geworden voor televisie- en radioreclame in Europa. egta telt 125 leden die actief zijn in 37 landen. Klik hier voor meer informatie.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending