Verbind je met ons

Kazachstan

Congres van de leiders van wereld- en traditionele religies begint in de hoofdstad van Kazachstan

DELEN:

gepubliceerd

on

Het congres van de leiders van wereld- en traditionele religies, het belangrijkste internationale evenement van Kazachstan sinds de pandemie, begon op 14 september in de Kazachse hoofdstad, schrijft Aïda Haidar in Congres van leiders van wereld- en traditionele religies Religion, Internationale.

Het gebed van één minuut opende de plenaire zitting van het congres. Fotocredit: Akorda persdienst

Met meer dan 100 delegaties uit meer dan 50 landen, zal het congres zich richten op de rol van religieuze leiders in spirituele en sociale ontwikkeling in de postpandemische periode.

Het gebed van één minuut opende de plenaire zitting van het congres.

Kassym-Jomart Tokayev, president van Kazachstan, verwelkomde de deelnemers aan het congres en zei dat het congres een platform werd voor een dialoog tussen beschavingen op mondiaal niveau.

"Het land van Kazachstan is een brug geworden tussen West en Oost", merkte hij op.

advertentie

Volgens de president groeit de historische relevantie van het congres. Hij onderstreepte dat de wereld vandaag meer dan ooit behoefte heeft aan een open dialoog.

President Tokayev heette congresdeelnemers welkom. Fotocredit: Akorda persdienst

“Helaas zijn wantrouwen, spanningen en conflicten teruggekeerd in de internationale betrekkingen. De oplossing voor deze problemen is goodwill, dialoog en samenwerking. Kazachstan heeft altijd gepleit voor het beslechten van geschillen aan de onderhandelingstafel”, zei hij.

Paus Franciscus citeerde in zijn welkomsttoespraak op het congres de grote Kazachse dichter en denker Abai Kunanbayev. "De basis van vrede is liefde en gerechtigheid", zei hij.

De paus drong er bij de deelnemers op aan zich bewust te zijn van de verschrikkingen en fouten uit het verleden. Armoede is volgens de paus de grootste bedreiging voor de wereld van vandaag omdat het geweld en hebzucht voortbrengt.

“Onze dagen worden gekenmerkt door de plaag van oorlog, het onvermogen om een ​​ander te bereiken. We moeten luisteren naar de meest kwetsbaren, de behoeftigen. De pandemie heeft alle ongelijkheden op onze planeet aangetoond”, zei de paus.

Het congres zal de komende twee dagen zijn werkzaamheden voortzetten. In de middag zal paus Franciscus een heilige mis in de open lucht houden voor rooms-katholieken en vertegenwoordigers van andere religies en bekentenissen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending