Verbind je met ons

Europese Commissie

Toenemend belang van met internet verbonden apparaten

DELEN:

gepubliceerd

on

Het gebruik van met internet verbonden apparaten is tussen 2020 en 2022 toegenomen, wat het groeiende belang ervan in het moderne leven weerspiegelt. In 2022 zal ruim de helft (52%) van de mensen in de EU tussen de 16 en 74 jaar gebruikten een tv met internetverbinding, negen procentpunten (pp) hoger dan in 2020 (43%). 

Het gebruik van slimme wearables kende ook een opmerkelijke stijging: ruim een ​​kwart (26%) van de mensen tussen 16 en 74 jaar gebruikte smartwatches, fitnessbandjes, verbonden brillen of headsets, veiligheidstrackers, verbonden kleding of schoenen en andere met internet verbonden accessoires. Ook dit betekent een stijging van 9 procentpunten vergeleken met 2020 (17%).

Op internet aangesloten gameconsoles waren ook populair in 2022, aangezien 20% van de mensen tussen 16 en 74 jaar er gebruik van maakte. Virtuele assistenten, zoals slimme luidsprekers of apps, werden gebruikt door 13% van de mensen in dezelfde leeftijdsgroep, terwijl 10% gebruik maakte van op internet aangesloten oplossingen voor energiebeheer, zoals aangesloten thermostaten, energiemeters, verlichting of plug-ins.

Staafdiagram: gebruik van op internet aangesloten apparaten in de EU, % van de mensen tussen 16 en 74 jaar, 2020 en 2022

Bron dataset: isoc_iiot_use

Onder de EU-landen was het gebruik van een met internet verbonden tv opmerkelijk hoog in Malta, waar bijna 8 van de 10 mensen een met internet verbonden tv gebruikten (78%), gevolgd door Spanje (69%), Zweden en Ierland (beide 68%). %) en Cyprus (66%).

Aan de andere kant waren Bulgarije (30%), Kroatië (35%), Polen (38%), Griekenland (39%) en Roemenië (40%) de EU-landen met het laagste aandeel mensen dat een op internet aangesloten tv gebruikt .

Gebrek aan noodzaak wordt genoemd als de belangrijkste reden om geen apparaten met internetverbinding te gebruiken

advertentie

Ondanks de sterke toename van het gebruik van apparaten met internetverbinding tussen 2020 en 2022, meldde een aanzienlijk aantal mensen dat ze deze apparaten in 2022 niet gebruikten. 

41% van de mensen tussen 16 en 74 jaar die nog nooit apparaten met internetverbinding hadden gebruikt, noemde het gebrek aan noodzaak als de belangrijkste reden voor het niet gebruiken ervan. Dit percentage weerspiegelde echter een daling van 2 procentpunten ten opzichte van 2020.

De volgende meest voorkomende reden voor niet-gebruik waren de bijbehorende kosten. In totaal vond 10% van de mensen tussen 16 en 74 jaar de kosten te hoog. Het geassocieerde aandeel in 2020 bedroeg 11%. Dit werd gevolgd door het aandeel mensen dat zich zorgen maakt over de privacy en bescherming van persoonlijke gegevens die door deze apparaten of systemen worden gegenereerd (8%), een daling ten opzichte van 11% in 2020.

Staafdiagram: Redenen om geen apparaten met internetverbinding te gebruiken, % van de mensen tussen 16 en 74 jaar, 2022

Bron dataset: isoc_iiot_bx

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u terecht op de contact pagina.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending