Verbind je met ons

Voorpagina

Terwijl Sir Tom Jones 80 wordt, "zijn de herinneringen geweldig", maar niet alleen voor Tom

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Terwijl hij zijn 80ste verjaardag viert, heeft Sir Tom Jones gezegd dat hij zal blijven zingen "zolang er adem in mijn lichaam is". Sir Tom, die opgroeide in Pontypridd, genoot enorm commercieel succes met hits als It's Not Unordinary, What's New Pussycat? en kus.

Hij werd een van 's werelds grootste sterren, met zijn live optredens in Las Vegas die de bewondering wonnen van Elvis Presley en Frank Sinatra.

advertentie

De Welshe legende, geboren op 7 juni 1940, zei dat hij het niet erg vond om oud te worden omdat "de herinneringen enorm zijn" - schrijft Henry St George.

https://youtu.be/MKJxblteCQI

video met dank aan coto.pops-muziek

advertentie

Een andere man met geweldige herinneringen aan de carrière van Sir Tom is de eigenaar en uitgever van EU Reporter, Colin Stevens

In 1979 was Stevens een senior entertainmentproducent bij HTV Wales in Cardiff en produceerde alle Tom Jones Specials van het bedrijf voor het ITV-netwerk.

Tom Jones was al 10 jaar belastingvrij in de Verenigde Staten, woonde in Beverly Hills en verscheen regelmatig in Caesar's Palace Las Vegas.

Stevens had het gevoel dat Tom na het einde van de tienjarige fiscale ballingschap weer in het VK zou willen optreden. Dus benaderde hij de manager van Tom, de legendarische Gordon Mills die ook Englebert Humperdinck en Gilbert O'Sullivan leidde.

'Ik was ongelooflijk brutaal', zei Stevens. 'Ik kwam erachter dat Gordon vanuit Beverly Hills zou binnenvliegen om dingen voor te bereiden voor Tom's eerste Britse tournee in tien jaar tijd en hij kreeg een gesprek van vijf minuten met hem.

Het was tijdens de lunch in het 5-sterren Connaught Hotel, tegenover de kantoren van MAM, de platenmaatschappij van Gordon.

Er waren ongeveer 20 mensen rond de lunchtafel, de top van de entertainmentindustrie en een voormalige Miss World, maar op de een of andere manier zat ik naast Gordon.

Toen de ober de menu's bracht, stuurde Gordon Mills hem weg en zei dat iedereen worst en puree zou krijgen, iets wat hij niet in LA kon krijgen!

We moesten allemaal een half uur wachten terwijl het hotel een taxi stuurde om worstjes te zoeken en te kopen! ”

Het verhaal wordt surrealistischer, zegt Stevens. “Ik wist dat ik alle grote bedrijven had verslagen om eerst met de manager van Tom te praten, maar ik wist ook dat HTV op geen enkele manier hetzelfde kon betalen als de grote netwerken. In feite had ik geen idee wat ik te bieden had, ik zat te denken! "

Pas aan het einde van de lunch wendde de manager van Tom zich tot Stevens en vroeg wat hij te bieden had.

"Ik zei net:" Ik kan Tom niet betalen, maar als hij na 10 jaar ballingschap besluit om eerst in Wales op te treden in plaats van in Londen, denk dan eens aan de publiciteit! "

Er viel een stilte, er werd niets meer gezegd tot het einde van de lunch. Net toen Tom's manager wegging, wendde hij zich tot Stevens en zei: 'Ik vlieg morgen terug naar LA op Concorde. Als je me een blik Welsh-taarten kunt geven om aan Tom te geven, hebben we een deal. '

'Ik heb mijn vrouw in Cardiff gebeld en haar overgehaald om te gaan bakken.' zei Stevens.

'Ze werden de volgende dag in Londen per koerier naar mij gestuurd en het lukte me om het blikje Welsh cakes af te leveren aan de manager van Tom voordat hij vertrok op Concorde.'

'Toen Concorde vertrok, kreeg ik een bericht van de manager van Tom om de krant van Daily Mail van die dag te bekijken. Ik opende het om de kop te lezen "Giant Killer HTV steelt Tom Jones onder de neus van Network voor een blikje Welsh Cakes". Op dat moment leerde Gordon Mills me de waarde van PR ”, zegt Stevens.

Colin Stevens (midden) met Tom Jones (rechts)

Colin Stevens (midden) met Tom Jones (rechts)

Stevens werd vervolgens uitgenodigd om Tom te ontmoeten in zijn huis in Beverly Hills, met Tom's privévliegtuig naar Las Vegas en Lake Tahoe te reizen, twee documentaires en twee ITV Christmas Specials te produceren met Tom Jones voordat hij overging op nieuwsproductie en redacteur werd van nieuwsgerelateerde programma's, zijn eigen PR-bedrijf runnen en uiteindelijk een Europees nieuwsnetwerk opzetten dat eigenaar is van London Globe, EU Reporter en tal van andere titels.

Gedurende zijn hele carrière heeft Tom Jones zichzelf voortdurend opnieuw uitgevonden, van pop, rock en country naar gospel, soul en blues en vervolgens naar elektronische en dansmuziek.

Tegelijkertijd heeft Stevens zichzelf opnieuw uitgevonden, van tv-producent, PR-directeur tot eigenaar en uitgever van Globe News en EU Reporter.

Het moet iets in het Brains-bier zijn dat ze allebei graag drinken in Wales!

 

Economie

De uitgifte van groene obligaties zal de internationale rol van de euro versterken

gepubliceerd

on

De ministers van de Eurogroep bespraken de internationale rol van de euro (15 februari) naar aanleiding van de publicatie van de mededeling van de Europese Commissie van (19 januari), 'Het Europese economische en financiële systeem: kracht en veerkracht bevorderen'.

Paschal Donohoe, voorzitter van de Eurogroep, zei: "Het doel is om onze afhankelijkheid van andere valuta te verminderen, en om onze autonomie in verschillende situaties te versterken. Tegelijkertijd impliceert een toenemend internationaal gebruik van onze valuta ook mogelijke afwegingen, die we zullen blijven volgen. Tijdens de discussie benadrukten de ministers het potentieel van de uitgifte van groene obligaties om het gebruik van de euro door de markten te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan het bereiken van onze klimaattransitiedoelstelling. "

De Eurogroep heeft de kwestie de afgelopen jaren sinds de Eurotop van december 2018 verschillende keren besproken. Klaus Regling, de directeur van het European Stability Mechanism, zei dat een te grote afhankelijkheid van de dollar risico's met zich meebrengt, en noemde Latijns-Amerika en de Aziatische crisis van de jaren 90 als voorbeelden. Hij verwees ook schuin naar "recentere afleveringen" waarin de dominantie van de dollar betekende dat EU-bedrijven niet konden blijven samenwerken met Iran in het licht van Amerikaanse sancties. Regling gelooft dat het internationale monetaire systeem langzaam evolueert naar een multipolair systeem waarin drie of vier valuta's belangrijk zullen zijn, waaronder de dollar, euro en renminbi. 

advertentie

Europees commissaris voor Economie, Paolo Gentiloni, was het ermee eens dat de rol van de euro kan worden versterkt door de uitgifte van groene obligaties, waardoor het gebruik van de euro door de markten wordt bevorderd en tegelijkertijd wordt bijgedragen aan het bereiken van onze klimaatdoelstellingen van de Next Generation EU-fondsen.

De ministers waren het erover eens dat er brede maatregelen nodig zijn om de internationale rol van de euro te ondersteunen, waaronder vooruitgang op het gebied van onder meer de Economische en Monetaire Unie, de bankenunie en de kapitaalmarktenunie, om de internationale rol van de euro veilig te stellen.

advertentie

Verder lezen

EU

Het Europese mensenrechtenhof steunt Duitsland over de luchtaanval in Kunduz

gepubliceerd

on

By

Een onderzoek door Duitsland naar een dodelijke luchtaanval in 2009 nabij de Afghaanse stad Kunduz, die werd bevolen door een Duitse commandant, voldeed aan zijn verplichtingen op het gebied van het recht op leven, oordeelde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens op dinsdag (16 februari), schrijft .

De uitspraak van de rechtbank in Straatsburg verwerpt een klacht van de Afghaanse burger Abdul Hanan, die twee zonen verloor bij de aanval, dat Duitsland zijn verplichting om het incident effectief te onderzoeken niet is nagekomen.

In september 2009 riep de Duitse commandant van de NAVO-troepen in Kunduz een Amerikaanse straaljager op om twee brandstoftrucks in de buurt van de stad aan te vallen, waarvan de NAVO dacht dat ze waren gekaapt door Taliban-opstandelingen.

De Afghaanse regering zei dat op dat moment 99 mensen, waaronder 30 burgers, werden gedood. Onafhankelijke rechtengroepen, naar schatting tussen de 60 en 70 burgers, werden gedood.

advertentie

Het dodental schokte de Duitsers en dwong uiteindelijk de minister van Defensie om af te treden wegens beschuldigingen van het verdoezelen van het aantal burgerslachtoffers in de aanloop naar de Duitse verkiezingen in 2009.

De federale procureur-generaal van Duitsland had geconstateerd dat de commandant niet strafrechtelijk aansprakelijk was, voornamelijk omdat hij ervan overtuigd was toen hij de luchtaanval beval dat er geen burgers aanwezig waren.

Om volgens het internationaal recht aansprakelijk te zijn, zou moeten worden vastgesteld dat hij heeft gehandeld met de bedoeling buitensporige burgerslachtoffers te veroorzaken.

advertentie
Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft de doeltreffendheid van het onderzoek van Duitsland onderzocht, onder meer of het een rechtvaardiging voor dodelijk gebruik van geweld heeft vastgesteld. Het hield geen rekening met de wettigheid van de luchtaanval.

Van de 9,600 NAVO-troepen in Afghanistan heeft Duitsland het op een na grootste contingent achter de Verenigde Staten.

Een vredesakkoord van 2020 tussen de Taliban en Washington roept op tot terugtrekking van buitenlandse troepen tegen 1 mei, maar de regering van de Amerikaanse president Joe Biden herziet de deal na een verslechtering van de veiligheidssituatie in Afghanistan.

Duitsland bereidt zich voor om het mandaat voor zijn militaire missie in Afghanistan van 31 maart tot het einde van dit jaar te verlengen, met een troepenniveau van maximaal 1,300, volgens een conceptdocument dat door Reuters is gezien.

Verder lezen

EU

Digitalisering van rechtsstelsels in de EU: Commissie start openbare raadpleging over grensoverschrijdende justitiële samenwerking

gepubliceerd

on

Op 16 februari lanceerde de Europese Commissie een openbare raadpleging over de modernisering van de rechtsstelsels van de EU. De EU wil de lidstaten ondersteunen bij hun inspanningen om hun rechtsstelsels aan het digitale tijdperk aan te passen en te verbeteren Grensoverschrijdende justitiële samenwerking van de EU​ Commissaris voor Justitie Didier Reynders (foto) zei: “De pandemie COVID-19 heeft het belang van digitalisering verder onderstreept, ook op het gebied van justitie. Rechters en advocaten hebben digitale tools nodig om sneller en efficiënter te kunnen samenwerken.

Tegelijkertijd hebben burgers en bedrijven onlinetools nodig voor een gemakkelijkere en transparantere toegang tot de rechter tegen lagere kosten. De Commissie streeft ernaar dit proces vooruit te helpen en de lidstaten te ondersteunen bij hun inspanningen, ook wat betreft het vergemakkelijken van hun samenwerking bij grensoverschrijdende gerechtelijke procedures door gebruik te maken van digitale kanalen. " In december 2020 heeft de Commissie een mededeling waarin de acties en initiatieven worden uiteengezet die bedoeld zijn om de digitalisering van rechtsstelsels in de hele EU te bevorderen.

Tijdens de openbare raadpleging zullen standpunten worden verzameld over de digitalisering van grensoverschrijdende burgerlijke, handels- en strafprocedures in de EU. De resultaten van de openbare raadpleging, waaraan een breed scala aan groepen en individuen kan deelnemen en die beschikbaar is CDL Super Session. tot 8 mei 2021, zal worden meegenomen in een initiatief voor de digitalisering van grensoverschrijdende justitiële samenwerking dat eind dit jaar wordt verwacht, zoals aangekondigd in de Werkprogramma van de Commissie voor 2021.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending