Verbind je met ons

EU

Europese Commissie publiceert Algemeen Verslag 2019 over activiteiten van de Europese Unie

DELEN:

gepubliceerd

on

De Editie 2019 van het algemeen EU-rapport benadrukt de Europese Green Deal aangekondigd door president Von der Leyen in december. De Green Deal wil van Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld maken, banen creëren, de gezondheid en levenskwaliteit van mensen verbeteren, zorg dragen voor het milieu en niemand achterlaten.

Het rapport laat ook zien hoe de EU presteert voor Europeanen. In 2019 kende de Europese economie haar zevende opeenvolgende jaar van groei, bereikte de werkgelegenheid een recordhoogte en daalde de werkloosheid tot 6.3%, het laagste niveau sinds het begin van de eeuw. De Investment Plan voor Europa mobiliseerde meer dan 439 miljard euro aan investeringen in heel Europa. De EU bevestigde ook haar positie als leidende handelsmacht.

In 2019 zag het zijn afspraken met Japan en Singapore in werking treden, de onderhandelingen voor een overeenkomst met de Mercosur handelsblok, en ondertekende een deal met Vietnam. Wat grensbeheer betreft, is het versterkte mandaat van het Europees Grens- en kustwachtagentschap (Frontex) in werking getreden, waardoor het over de operationele capaciteit en bevoegdheden beschikt die nodig zijn om de lidstaten effectief ter plaatse te ondersteunen. Het agentschap zal worden uitgerust met zijn eigen permanente korps grenswachten, heeft een sterker mandaat inzake terugkeer en kan nauwer samenwerken met niet-EU-landen. Het rapport presenteert ook de veranderingen in het leiderschap van de verschillende Europese instellingen in 2019, waaronder het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie.

Met de publicatie van het algemeen verslag wordt voldaan aan de wettelijke verplichting van de Commissie op grond van artikel 249, lid 2, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie om een ​​jaarverslag over de activiteiten van de Europese Unie te publiceren. Het is beschikbaar in alle officiële talen van de EU als volledig geïllustreerd boek en in een interactieve onlineversie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending