Verbind je met ons

EU

Commissie keurt EU-toolbox voor veilige #5G-netwerken goed

DELEN:

gepubliceerd

on

Thierry Breton, commissaris voor de interne markt en Margrethe Vestager, uitvoerend vicevoorzitter voor een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk, presenteren de 5G-toolbox voor cyberbeveiliging

Begin 2019 riepen Europese regeringsleiders op tot een gezamenlijke aanpak van de 5G-beveiliging. Vandaag (29 januari) heeft de Commissie haar tgereedschapskist van mitigerende maatregelen overeengekomen in nauwe samenwerking met EU-landen om risico's in verband met de uitrol van mobiele 5G-netwerken aan te pakken.  

Via de gereedschapskist, de EU-landen verbinden zich ertoe om samen verder te gaan op basis van een beoordeling van risico's en noodzakelijk verzachtende maatregelen. In lijn met de ambities van de EU om 'Europa geschikt te maken voor het digitale tijdperk' en om de uitrol en acceptatie van 5G te versnellen, klerkSion heeft opgeroepen belangrijkste maatregelen die moeten worden genomen door alle lidstaten door 30 april 2020, met een uitvoeringsrapport op 30 juni. 

Margrethe Vestager, uitvoerend vicevoorzitter voor een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk, zei: “We kunnen geweldige dingen doen met 5G. De technologie ondersteunt gepersonaliseerde medicijnen, precisielandbouw en energienetwerken die allerlei soorten hernieuwbare energie kunnen integreren. Dit zal een positief verschil maken. Maar alleen als we onze netwerken veilig kunnen maken.” 

Thierry Breton, commissaris voor de interne markt, zei: “Europa heeft alles in huis om de technologierace te leiden. Of het nu gaat om het ontwikkelen of implementeren van 5G-technologie, onze branche staat al ver uit de startblokken. Vandaag rusten we EU-lidstaten, telecomoperatoren en gebruikers uit met de tools om een ​​Europese infrastructuur op te bouwen en te beschermen met de hoogste beveiligingsnormen, zodat we allemaal ten volle kunnen profiteren van het potentieel dat 5G te bieden heeft.” 

margaritis Schinas, vicevoorzitter voor Bevordering van onze Europese levenswijze: “Een echte veiligheidsunie is er een die de burgers, bedrijven en kritieke infrastructuur van Europa beschermt. 5G wordt een baanbrekende technologie, maar mag niet ten koste gaan van de veiligheid van onze interne markt. De toolbox is een belangrijke stap in wat een voortdurende inspanning moet zijn in het collectieve werk van de EU om onze kritieke infrastructuur beter te beschermen.” 

advertentie

De EU heeft geen land of bedrijf geïdentificeerd dat een bijzonder risico vormt. Een die door het VK werd geïdentificeerd als een "verkoper met een hoog risico", is Huawei.  

De EU en China delen veel belangen – ook al is China zowel een concurrent als een partner. In deze context - met twee topontmoetingen tussen de EU en China dit jaar - wat op zich al opmerkelijk is - maakt Huawei deel uit van de strategische langetermijnoplossing voor Europa.

Abraham Liu, hoofdvertegenwoordiger van Huawei bij de EU-instellingen zei: "Huawei verwelkomt het besluit van Europa, waardoor Huawei kan blijven deelnemen aan de uitrol van 5G in Europa. Deze niet-vooringenomen en op feiten gebaseerde benadering van 5G-beveiliging stelt Europa in staat een veiliger en sneller 5G-netwerk.  

“Huawei is al bijna 20 jaar aanwezig in Europa en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van beveiliging. We zullen blijven samenwerken met Europese regeringen en de industrie om gemeenschappelijke normen te ontwikkelen om de veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk te versterken." 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending