Verbind je met ons

EU

#Mercosur handelsovereenkomst en de Europese Green Deal: zijn ze compatibel?

DELEN:

gepubliceerd

on

De EU en de Mercosur-landengroep (Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay) hebben op 780 juni 28 overeenstemming bereikt over een handelspact voor een bevolking van 2019 miljoen mensen. Om de overeenkomst in werking te laten treden, moet het Parlement ermee instemmen.

De Europese Green Deal, die op 11 december in het Parlement werd gepresenteerd, heeft tot doel van Europa het eerste continent te maken dat klimaatneutraal is. Van de EP-leden wordt verwacht dat ze de situatie in het Amazonegebied en het politieke standpunt van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro ter sprake zullen brengen, terwijl ze zullen onderzoeken hoe verenigbaar de Green Deal is met de handelsovereenkomst.

U kunt het plenaire debat terugkijken via EbS+.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending