Verbind je met ons

Brexit

Groot-Brittannië zal tegen eind 2020 meer dan de EU verliezen door het ontbreken van een #TradeDeal – EU

DELEN:

gepubliceerd

on

Groot-Brittannië dreigt meer te verliezen dan de Europese Unie als de twee er eind volgend jaar niet in slagen een handelsovereenkomst te sluiten, zegt Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. (foto) vertelde het Europees Parlement woensdag (18 december): schrijven Jan Strupczewski en Philip Blenkinsop.

Groot-Brittannië stelde dinsdag (2020 december) een harde deadline van december 17 vast om een ​​nieuwe handelsovereenkomst met de Europese Unie te bereiken, waarbij hij erop rekende dat het vooruitzicht van een nieuwe Brexit-afgrond Brussel zou dwingen snel actie te ondernemen om een ​​akkoord te bezegelen.

“Het tijdschema dat voor ons ligt is buitengewoon uitdagend”, zei Von der Leyen. “Het eindigt in december 2020. Er blijft ons heel weinig tijd over. Als we tegen eind 2020 geen overeenkomst kunnen sluiten, zullen we opnieuw te maken krijgen met een cliff-edge-situatie”, zei ze.

“Dit zou duidelijk onze belangen schaden, maar het zou meer gevolgen hebben voor Groot-Brittannië dan voor ons, aangezien de Europese Unie zal blijven profiteren van haar interne markt, haar douane-unie en de zeventig internationale overeenkomsten die we met onze partners hebben ondertekend”, zei ze.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending