Verbind je met ons

Albanië

#Albanië - De EU mobiliseert aanvullende noodhulp na dodelijke #Earthquakes

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Unie mobiliseert extra noodhulp te midden van de zwaarste aardbeving in decennia en talloze naschokken in Albanië. Op 26 november werd op verzoek van de Albanese autoriteiten het EU-mechanisme voor civiele bescherming geactiveerd.

Naast de drie zoek- en reddingsteams met meer dan 200 man die al in Albanië zijn ingezet, helpt de Europese Unie tegemoet te komen aan het Albanese verzoek om aanvullende steun, zoals hulp in natura en bouwkundig ingenieurs. “De Europese Unie blijft Albanië steunen in deze uitdagende tijd. Wij verlenen noodhulp zolang dat nodig is. Zoek- en reddingsteams, gemobiliseerd via het Europees mechanisme voor civiele bescherming, zijn ter plaatse. Ik wil Italië en Griekenland bedanken voor het feit dat ze al aanvullende steun bieden via het mechanisme”, aldus Christos Stylianides, commissaris voor Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing.

De Copernicus-systeem heeft al zes satellietbeelden van de getroffen zones geproduceerd. Het Coördinatiecentrum voor respons in noodsituaties van de Europese Unie staat voortdurend in contact met de Albanese autoriteiten en blijft de situatie in de gaten houden. De EU heeft een team voor civiele bescherming ingezet, dat de autoriteiten helpt de respons te coördineren en de schade in te schatten. Woensdag (24 november) stuurde voorzitter Juncker een condoleancebrief naar de Albanese premier Edi Rama. Er is ook een verklaring beschikbaar van hoge vertegenwoordiger/vicepresident Federica Mogherini en commissaris Stylianides online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending