Verbind je met ons

EU

#Warsaw wint # 2020AccessCityAward voor het toegankelijker maken van de stad voor burgers met een handicap

DELEN:

gepubliceerd

on

De Access City Award 2020 gaat naar de stad Warschau. Door mensen met een handicap en toegankelijkheidsbehoeften te betrekken bij haar pogingen om de stad toegankelijker te maken, kon Warschau in korte tijd een substantiële algehele verbetering van de toegankelijkheid van de stad bewerkstelligen.

Tijdens de prijsuitreiking zei Marianne Thyssen, commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit: “Met de Access City Award kunnen winnende steden een inspiratie zijn voor andere EU-steden en daarbuiten die met soortgelijke uitdagingen worden geconfronteerd. Warschau, winnaar van de 10e editie, is een voorbeeld voor anderen en laat zien dat er in zeer korte tijd veel kan worden gedaan en dat toewijding de sleutel tot succes kan zijn.”

De Europese Commissie heeft voor de editie van 47 2020 aanmeldingen ontvangen. De stad Castellóde la Plana in Spanje en de stad Skellefteå in Zweden zijn de winnaars van de tweede en derde plaats. Chania in Griekenland, Tartu in Estland en Evreux in Frankrijk kregen allemaal een speciale vermelding. Chania kreeg erkenning voor het gebruik van technologie om toegankelijke parkeerplaatsen te bieden, Tartu voor zijn basisbenadering van toegankelijkheid en ten slotte Evreux voor zijn werk op het gebied van verborgen handicaps.

Meer informatie is hier beschikbaar persbericht

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending